A wisconsini közgyűlés jelöltje Bitcoin adományokat fogad el


“A kriptovaluta pénz” – így érvel a wisconsini közgyűlés egyik jelöltje.

A Wisconsini Állami Közgyűlés egyik jelöltje fejtörést okozhat az állami szabályozónak, hiszen kriptovalutában, konkrétan Bitcoinban fogad el adományokat a kampányához.

Phil Anderson ingatlanügynök és vállalkozó hivatalos közleménye szerint a BitPay-en keresztül kriptovalutákat gyűjt. Anderson elmondta, hogy kampánya során örömmel elfogad Bitcoin adományokat, a wisconsini Etikai Bizottság szabályozási bizonytalansága ellenére is. Anderson, aki két éve a wisconsini kormányzói székért is küzdött, már 2018-ban is kapott BTC támogatásokat, habár az Etikai Bizottság nem nézte azt jó szemmel. A bizottság, melynek neve röviden WEC azt nyilatkozta akkor, hogy az állami törvények betartása szempontjából nem túl szerencsés kriptopénzt elfogadni.

A Wisconsini Közgyűlés jelöltje most ismét kivívta a szabályozók haragját. Anderson viszont bírálta a WEC-et. Véleménye szerint a bizottság még saját szabályait sem tudja értelmezni. A férfi úgy véli, hogy a kriptovaluta egy legitim módja a kampányadományoknak, mert „a kriptovaluta is pénz”. A jelölt azt ígéri, hogy arra törekszik, hogy a törvények kedvezzenek a kriptovalutáknak Wisconsinban.

Nem vagyok hajlandó engedni a tudatlanságnak és a bürokráciának. Az emberek választhatnak, hogyan járulnak hozzá a kampányhoz és én tiszteletben tartom a döntéseiket. Ha ellenfelem vagy az Etikai Bizottság ki akar engem hívni, készen állok a harcra”- mondta.

Nem Anderson az első politikai jelölt, aki az Egyesült Államokban kriptovaluta adományt fogadott el. Andrew Yang, volt elnökjelölt 2019-ben szintén Bitcoin adományokkal segítette választási kampányát. 2020 augusztusában Tom Emmer képviselőjelölt pedig szintén a BitPay-t kezdte el használni kriptoadományai elfogadásához.

További érdekes cikkeink:


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.