Volt szépségkirálynő, amerikai választási jelölt és bitcoinista!? Ismerkedj meg Lisa Song Suttonnal

Nagyon szeretnék Trump elnökkel leülni és a Bitcoinról, valamint a kriptovalutáról beszélgetni” – nyilatkozta Lisa Song Sutton, vállalkozó és Bitcoin ATM befektető Las Vegasban a CoinDesknek.

Suttonnak talán nagyobb esélye van erre, mint a legtöbbünknek. Indul ugyanis a képviselőválasztáson Nevada 4. Kongresszusi Kerületében. A június 9-i előválasztáson azért szavaznak, hogy kiválasszák a republikánus jelöltet, aki a novemberi választásokon a demokrata Steven Horsford ellen indulhat. Lisa Song Sutton ezen jelöltek egyike. Ha nyerne, Sutton valószínűleg jelölt lenne a Kongresszusi Blokklánc-bizottságba. A csoport tavaly kismértékű győzelmet aratott, mivel Darren Soto egy védelmi törvény megszavazásakor az amerikai katonaságot kötelezte az elosztott főkönyvi technológia alkalmazásának megvizsgálására.

Még ha be is jut Sutton az elsődleges választáson, komoly csatára kell számítania ugyanis a körzet “inkább demokrata”. Támogatói viszont vannak ugyanis a harmadik helyen szerepelt a kampány során összegyűjtött pénzek tekintetében 2019. harmadik negyedévében. De még mindig jóval az esélyes Horsford mögött áll. Sutton elmondta a CoinDesknek, hogy a médiaérdeklődést annak köszönheti, hogy szépségkirálynőként / üzleti társtulajdonosként indul a választásokon. Sutton 2014-ben nyerte el Miss Nevada címét.

Sin City Cupcakes

Sutton a kriptokirálynő címet is felvehetné. A cége a Sin City Cupcakes, amely alkohollal átitatott édességeket árul Las Vegasban, az elsők között volt, amely elfogadta a Bitcoint fizetőeszközként. Emellett csatlakozott egy konzorciumhoz is, amely angyalbefektetőként részt vett különféle bitcoin ATM-ek telepítésekben.

Van néhány kisebb megtakarítása Suttonnak különféle kriptókban, azonban nem tesz úgy, mintha hardcore blokklánc szakértő lenne. Elsődleges céljai között van, hogy ha bejut a kongresszusba, akkor bebizonyítsa, hogy ezek a technológiák jelentik a jövő üzleti lehetőségeit, és az USA-nak ennek élére kell állnia.

Sutton

Sutton és a Cupcake coin

Sutton január 7-én beszélt egy panelbeszélgetésen a blokkláncról és a szabályozásáról a Consumer Electronics Show (CES) idején Las Vegasban.

Sutton is a meghívottak között volt főleg azért, mert nagy tapasztalata van kisméretű vállalkozások körében, akik Bitcoin is elfogadnak. Elmondása szerint, amikor 2017-ben Nevada betiltotta a kriptovaluták adóztatását, akkor ők napokig csak ujjongtak.

suttonAzonban később rá kellett jönniük, hogy a szabályozás előrébb jár a megvalósításnál. A Sin City Cupcakes gyorsan bevezette a Bitcoin fizetést, viszont nem tudta, hogyan kell ezeket a tranzakciókat ledokumentálnia, hogy megfeleljenek a könyvelési szabályoknak. Felvette a kapcsolatot az állami adóhivatallal, és ekkor derült csak ki, hogy a szabályozók sem tudják, hogyan kellene így megfelelni a jogszabályoknak.

Így mi is kitaláltuk a saját szabályainkat mint a legtöbb kezdő vállalkozó. Nem volt útmutatás, sem egyértelmű irányvonal,” nyilatkozta Sutton.

Manapság már nem váltja vissza a Sin City a kriptókat fiatpénzre főleg azért, mert nem sokan fizetnek kriptóval. Sutton több lábon áll, van még egy úszódresszeket készítő vállalkozása is, és tagja az említett konzorciumnak kriptobefektetőként is.

Vállalkozóként egyértelműen a szabad piacban hisz, ezért is küzd olyan szabályozások ellen mint amilyen a Bitcoin ATM-re is vonatkozik. Ezeknek az ATM-eknek is egyre több információt kell bekérni az ügyfelekről, ami ellentmond a kriptovaluták fő eszméjének, az anonimitásnak, fejtette ki a beszélgetésben.

Sutton kampányának a státusza

Sutton nemcsak a kriptók miatt indult a választásokon. Az is a célja, hogy olyan képviselője legyen Las Vegasnak és Nevada vidéki területeinek, aki meghallgatja az emberek igényeit.

A politika nem volt a terveim között,” nyilatkozta Sutton. Azonban mikor az emberek között mozgott, mindenhol azt hallotta, mennyire elégedetlenek a lakosok a képviselettel. Ekkor döntött úgy, hogy nem lehet olyan ember a képviselő, mint Horsford. „Valakinek meg kell állítania ezt az embert.” A kampánytémái közé tartoznak olyan lokális témák mint a vízszabályozás, bevándorlás és különféle katonai létesítmények a környéken.

Szeretne emellett maga mellé beemelni olyan embereket a politikába, akik vezettek már vállalkozásokat, és az üzleti tapasztalatot át tudnák adni a helyi közösségnek.

Sutton már több mint 127.000 USA dollárt gyűjtött a kampány első negyedévben. A támogatások több mint 40 államból érkeztek elmondása szerint, ugyanis nagyon sok ember hallott róla a médiahírekből.

Ha megválasztják, akkor mindent meg fog tenni Nevadáért és Las Vegasért egy meghatározott időkereten belül. Sutton ugyanis vallja, hogy a politikában csak bizonyos ideig szabad maradni, utána vissza kell térni a normális életbe. Ő is vissza szeretne menni majd az üzleti életbe.

Sok sikert Mrs. Suttonnak innen Magyarországról, ahol bizony szintén elkelne az érdekképviselet a kriptósoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.