Bank Dél-Koreában kriptovaluta letétkezelést vezet be

Dél-Korea egyik legnagyobb bankcsoportja, a Woori Financial Group digitális eszköz (értsd: kriptovaluta) letétkezelést fog bevezetni.

A The Korea Economic Daily friss híre szerint a Coinplug nevű céggel közösen indít letétkezelői szolgáltatást. A Coinplugról annyit lehet tudni, hogy egyike a legrégibb kriptovaluta tőzsdéknek és blokklánci pénzügyi szolgáltatóknak az országban.

A Woori Bankkal közös vállalkozásban a Coinplug lesz a többségi tulajdonos. A letétkezelői szolgáltatás ígérete, hogy olyan cégek és entitások is invesztálni lesznek képesek kriptovalutákba, amik reguláció vagy éppen technikai szakértelem miatt nem képesek vagy nincs kapacitásuk, hogy maguk bajlódjanak a kriptovaluták tárolásával, transzferjával és adásvételével.

A Woori Bank egyébként nem az első az országban, ami letétkezelést vezet be. A KB Kookmin és a Nonghyup Bank már szintén bejelentette hasonló terveit és már csak a törvényhozók és a pénzügyi szabályozó hatóságok által tervezett kriptovaluta szabályozás és pénzmosás elleni törvények kiigazítására várnak.

A 122 éves Woori Bank több, mint 15,000 alkalmazottat foglalkoztat és a teljes kezelt eszközértéke meghaladja a 265 milliárd eurót.

Kapcsolódó: Nem a te privát kulcsod, nem a te bitcoinod tízparancsolat

(Forrás: The Korea Economic Daily)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.