Wyomingba költözött át a Ripple a szabályozás miatt

Eléggé izgalmas fejlemény látható az Egyesült Államokban, ahol a kriptovilág cégeiért úgy tűnik, valamiféle verseny alakult ki. Nemrégiben ugyanis a Ripple áttette székhelyét Wyoming államba, a hivatalos adatok szerint a februárban benyújtott kérelem után most már aktív státusszal bír a cég az államban. De hogy mi oka volt a váltásnak? Erre az egyik digitális bank vezetője adta meg a választ egy Twitter-üzenetben, amelyben kiemelte, hogy Wyoming nagyon kedvező szabályozással rendelkezik. Hiszen a kriptovaluták mentesek a vonatkozó adózási szabályok alól, így az állam jó célpontja lehet más kriptocégeknek is. Láttunk is néhány céget, már, amely Wyomingba költözött a kedvező adózási szabályok miatt.

Wyomingba költözött a Ripple – akár Elon Musk is követheti?

És van még egy tényező, ami Wyoming mellett szól, ez pedig nem más, mint Cynthia Lummis. A szenátornő ugyanis az első olyan szenátorok egyike, aki egyértelművé tette, hogy a törvényhozásban kitűzött céljai között az egyik fontos a digitális eszközök világa lesz. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Ripple átmozgatja a központját is Wyomingba, hiszen az továbbra is San Franciscóban marad. Viszont azt már Chris Larsen alapító és Brad Garlinghouse igazgató is elmondta, hogy nagyon nem tetszik nekik, hogy az Egyesült Államokban egyáltalán nincs egyértelmű megközelítés a kriptvaluták és a blokkláncok szabályozását illetően. Wyoming egyébként már eddig is elég vonzó célpont volt a kriptovilág cégei számára az Egyesült Államokban.

Tavaly például a Wyomingi Állami Banktanács engedélyezte a Kraken kriptótőzsdéjének, hogy kriptobarát bankként üzemeljen. Ha pontosak akarunk lenni, akkor úgynevezett különleges célú betételhelyezési intézményként (SPDI) való működéshez szükséges engedélyt adtak a cégnek. De az Avanti is engedélyt kapott arra, hogy fogadjon és letétként őrizzen kriptokat egy “normál” bankhoz hasonló módon. És most már ott tart a Wyoming-kampány, hogy Lummis arra szólította fel a közel 1,5 milliárd dollárnyi BTC-t vásároló Teslát és Elon Muskot, hogy ők is tegyék át székhelyüket az államba. Lummisra és az államára azért is érdemes odafigyelni, mert a szenátornő már jó pár éve benne van a kriptok világában. Még 2013-ban férje buzdítására vásárolt bitcoint, amikor még 300 dollár volt az árfolyam és azóta is hodlerként tartja a coinokat. Ráadásul már a választási kampányában beszélt a kriptovaluták fontosságáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük