A jogi gondok ellenére az XRP kereslet továbbra sem szűnt meg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Arról már többször írtunk, hogy milyen nehéz helyzetbe került a Ripple azzal, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) eljárást indított a cég ellen. A SEC szerint ugyanis illegálisan árusította a vállalat az XRP-t, mivel ez egy értékpapír és nem történt meg a bejegyzése. A vita tehát igazából azon fog majd menni, hogy a kriptovaluta értékpapír-e vagy sem. Ettől függetlenül a per súlyos csapást mért az XRP árfolyamára, az eljárás bejelentése óta 67%-ot veszített értékéből. A cikk írásának pillanatában 0.25 dollár körül mozgott az árfolyama.

Az XRP kereslet lecsökkent, de nem szűnt meg

Azonban hiába gondolták sokan, hogy most már temetni lehet a harmadik számú kriptovalutának tartott coint, nem így történt. A hatalmas eladási hullám ellenére például Ázsiában messze a legnépszerűbbek között van még mindig az XRP. Piaci elemzők úgy becsülik, hogy a mostani sáv az, ahol el fog dőlni a kriptó sorsa, azaz tovább zuhan, vagy beáll erre a szintre. Gondoljunk bele, hogy még tavaly novemberben 0.78 dollár környékén mozgott az árfolyam, onnan zuhant vissza a mostani szintre. És a jelek sem voltak biztatóak. Több nagy kriptótőzsde azonnal felfüggesztette az XRP kereskedését. Maga a Ripple alapítója, Jed McCaleb is eladott 223 millió XRP-t nemrégiben, aminek az értéke közel 60 millió dollár. Ezek a jelek is azt mutatták az XRP hodlereknek, hogy talán eljött az idő, hogy megszabaduljanak coinjaiktól.

Ripple Szingapúr

Most egy időre talán megállni látszik a csökkenés, de a nyugati piacokon nagyon kezd elveszni a hit a Ripple irányában. Ázsiában továbbra is pörög azonban az XRP kereslet és sokan most azt figyelik, hogy az árfolyam a jelenlegi szintről lefelé vagy felfelé fog-e elmozdulni, mert az meg fogja határozni az XRP jövőjét. A Ripple azonban nem pihen, a vezérigazgató bejelentése szerint a SEC eljárásának megindítása óta 15 új ügyféllel írtak alá szerződést. A cég célja most az, hogy a központi bankok által kibocsátott digitális pénzeszközök (CBDC) piacán meglévő keresletből profitáljon protokollok fejlesztésével és az XRP közvetítő valutaként történő használatával.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.