A kriptoszektor idei nagy meglepetései lehetnek az energiatokenek

Az energiatermelés, az erőforrások mértéktelen felhasználása és mindezek együttes hatása a környezetre és bolygónkra az egyik legtöbbet vitatott téma globális szinten. A Bitcoin és a többi proof of work mechanizmusra épülő kriptovaluták is gyakran a kritika kereszttüzében állnak az energiaigényes bányászati tevékenység miatt. Amíg a környezetvédelmi aggályok és a bányászati jutalmak körüli viták folynak, mindeközben elindultak olyan kriptovaluta projektek, amelyeknek a célja olyan blokklánc technológia kidolgozása, amelyek a globális energiahálózatot és a megújuló energiatermelést támogatják egy flexibilis piactér megteremtésén keresztül, és összekötik az energiatermelőket a vásárlókkal.

Bemutatunk most három energiafókuszú projektet és energiatokent, amelyek az év eleje óta 3 számjegyű növekedést értek el: Energy Web Token (EWT), Power Ledger (POWR) és WePower (WPR).

EWT/USDT

EWT

Az Energy Web Token (EWT) az Energy Web Chain tokenje. Az Energy Web Chain egy nyílt forráskódú nagyvállalati blokklánc, amit arra terveztek, hogy támogassa az energiaszektorhoz kapcsolódó applikációk fejlesztését.

A projekt weboldalának beszámolója szerint az “Energy Web felgyorsítja az alacsony karbonkibocsátású, ügyfélközpontú elektromos áram rendszerek fejlesztését, kiaknázva a nyílt forráskódú, decentralizált és digitális technológiákat.”

A projekt 2019 júniusában indult, és azóta partnerhálózata olyan nagy globálisan ismert vállalatokkal bővült mint a Volkswagen, Siemens és Hitachi.

Ha teljes mértékben lezárul a fejlesztés és megtörténik az integráció, akkor a virtuális gép képes lesz összekapcsolni az energiaszektor különböző területeit, ideérve a hálózatok üzemeltetőit, a szoftverfejlesztőket és a beszállítókat.

Az EWT token legnagyobb ármozgató hatását idén az fejtette ki, hogy március elején belistázta a tokent a Kraken, az amerikai székhelyű kriptovaluta tőzsde.

Szintén felfelé tolták a token árfolyamát további márciusi bejelentések. Március 4-én bejelentették a partnerségi megállapodást a Volkswagennel, és március 16-án megjelent az EasyBat akkumulátor megfelelési alkalmazásuk is. Ezek hatására az eszköz árfolyama új csúcsot döntött március 18-án, egy token 19.85 USD-t ért.

POWR/USD

POWR

A Power Ledger platformot 2016 májusában hozták létre azzal a céllal, hogy operációs rendszert építsenek az új energiapiacoknak. Ez képes biztosítani a megújuló energiaforrások és környezetvédelmi áruk kereskedését lokális és globális viszonylatban is.

A projektcsapat Ausztráliában működik. Fő céljuk, hogy ki tudják aknázni a blokklánc technológia nyújtotta előnyöket egy olyan rendszer építésére, amely képes digitális identitást adni az áramtermelőknek és áramfogyasztóknak. Így valós időben tudja összekapcsolni a piacokat a tranzakciók azonnali lebonyolítása érdekében.

A POWR az Ethereum hálózaton működik egy peer-to-peer energia tőzsdei platformként. A blokkláncon két tokent alkalmaz, a POWR és a Sparkz tokeneket, amellyel biztosítják a Power Ledger platform konzisztenciáját.

A Sparkz egy stabilcoin, amit akkor használnak, ha az elektromos áram egységeit (kWh) vásárolnak vagy eladnak a Power Ledger platformon.

A POWR kereskedési aktivitása január végén indult be igazán, amikor a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó témákat felkapta a média.

Március 3-án a Power Ledger bejelentette a partnerségét India legnagyobb integrált áramtermelő vállalatával, a Tata Power-DDL-lel. Ez egy hatalmas rallit indított el az árfolyamnál. A POWR token egészen 0.504 dollárig emelkedett, ami a legmagasabb érték 2018 óta.

WPR/USD

WPR energiatoken

A WePower egy blokkláncra épülő energiakereskedési platform. Összeköti az energiatermelőket, a nagyvállalati vásárlókat és energia beszállítókat annak érdekében, hogy egymás között könnyen és direkt módon képesek legyenek tranzakciókat lebonyolítani.

A projekt weboldala szerint a “WePower platform biztosítja a lehető legkönnyebb módját a vállalatoknak arra, hogy zöld energiát vásároljanak a helyi termelőktől.” Emellett a platform célja, hogy “a nagyvállalatok zöld energiavásárlását annyira megkönnyítse, mint egy online vásárlás.”

A WPR egy ERC-20 token, amely a WePower Network fizetési metódusaként funkcionál. A token stabilizálni és növelni tudja a rendelkezésre álló likviditást a működő energia befektetési rendszerek területén. Emellett csökkenteni tudja a hálózat résztvevői számára az árakat.

A kereskedési aktivitás és a token árfolyama február elején kezdett el növekedni, amikor a projekt átadta az első teljesen integrált Elemental platformot a Mojo Powernek. A Mojo Power Ausztrália első és legnagyobb platformja, amely megújuló energiaforrásokat és okoseszközöket kínál.

Miután elindult az Elemental kiskereskedelmi piactér február 1-jén, a WPR árfolyama $0.011-ről $0.05-ra emelkedett.

A klímavédelmi témák és az energiatermelőkhöz kapcsolódó problémák iránti fokozott globális figyelem arra utal, hogy a kriptoszektor e niche szereplői előtt nagyon fényes jövő áll.

Az olyan projektek, amelyek a blokklánc technológiát állítják szolgálatukba a globális energia piacterek optimalizációjára, nagyon jó pozícióban vannak. Piacterük növekedni fog, ahogy az elosztott főkönyvi technológia egyre nagyobb szerepet kap az elkövetkező években.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük