Több mint 10 milliárd dollárt érhet a Kraken tőzsde

Az amerikai kriptopénz tőzsde újabb finanszírozási körben gyűjt tőkét a bővüléshez.

Több, mint 5 milliárd dollárnyi tőkét szeretne gyűjteni az amerikai központú Kraken kriptopénz váltó, amivel a cég értéke megduplázódna és elérheti a 10 milliárd dollárt. A lehetséges finanszírozók neve között szerepel a Fidelity, a General Atlantic és a Tribe Capital.

A San Francisco székhelyű Kraken az egyik legrégebbi kriptopénz váltó a piacon a maga 10 éves tapasztalatával abszolút veteránnak számít. A Bloomberg jelentette a hírt, hogy a kripto tőzsde tárgyalásokat folytat nagybefektetőkkel, hogy további tőkét vonjanak be a cégbe. Ha valóban sor kerül a tőkebevonásra, akkor az megduplázhatja a cég jelenlegi értékét. 2019-ben a Krakent még csak 4 milliárdra becsülték.

A Kraken nagy riválisa, a Coinbase is forrásgyűjtést tervez. Azonban a legnépszerűbb kriptopénz váltó már nem a privát bevonást választaná, részvénykibocsátás révén szeretnének piacra lépni, már ha a tőkepiaci felügyelet is elfogadja a kérelmüket.

Arról nem esett hír, hogy mire szeretné az 5 milliárd dolláros tőkét használni a Kraken. Javaslatunk azért lenne: a héten ugyanis miközben a bitcoin árfolyam a mélybe zuhant, a Krakenen az ETH árfolyama flash crash-t szenvedett el. Sok felhasználó nem tudta időben zárni a pozícióját, amivel jelentős károkat szenvedtek. Szerencsére a hírek szerint kompenzálni fogja a Kraken a károsultakat, de egy milliárd dolláros értékű tőzsde esetében szuper lenne az ilyen technikai bakikat már mellőzni.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.