1.400.000 XRP-t loptak el hamis Chrome bővítménnyel

Ledger felhasználók, vigyázzatok! Ha látsz egy olyan hirdetést, ami a Ledger Live Chrome bővítményt reklámozza a Google keresőben, akkor messziről kerüld el. Az xrplorer forensics szerint mindeddig mintegy 1.400.000 XRP-t loptak el – de minden coin veszélyben van.

Az XRP-felhasználókat támadták meg leginkább a hamis bővítménnyel

Tegnap, az xrplorer forensics figyelmeztető tweetet tett közzé követőinek, hogy az elmúlt hónapban több mint 200 ezer XRP-t loptak el. Ezt hamis „Ledger Live” Chrome bővítményekkel érték el, amik ellopják áldozataik biztonsági másolatait, hogy hozzáférjenek kriptovalutáikhoz. Arra figyelmeztettek, hogy:

„A számlákat kiürítették.”

Az XRP forensics explorer csak az XRP-re vonatkozó adatokkal rendelkezik. Figyelmeztetett azonban, hogy minden kriptovaluta veszélyben van, mondván:

„Nincsenek információink más valutákról. Arra kérünk, hogy SOHA ne tölts le eszközöket hardver tárcádhoz, csak és kizárólag közvetlenül a program fejlesztőjétől. A screenshoton egy poszt látható, ami a bővítmény letöltésére szólít fel.”

Meglehetősen rémisztő, hogy néhány órával később az XRP tracker egy update-et is közzé tett. A kezdeti számadatok közel sem érték el a valós számokat. Valójában ez az összeg közelebb volt az 1.4M ellopott XRP-hez:

További elemzések szerint a csapat rájött, hogy míg az ellopott XRP nagy részét érintetlenül tartják egy számlán, másik részét a közelmúltban eladták a HitBTC-n. A kriptotőzsde értesítve lett, ám eddig még nem sikerült hivatalosan reagálniuk a kérdésre.

Mindig kövesd online a legjobb gyakorlatot

Ez a legutóbbi figyelmeztetés nem csak az XRP tulajdonosokra vagy a Ledger felhasználókra vonatkozik. Ez egy ébresztő mindenkinek, aki a kriptovilágban jelen van. Csak 2019-ben közel 4.5 milliárd dollár értékű kriptovalutát loptak el. Ez arra figyelmeztet, hogy mindig kövesd online a legjobb gyakorlatot.

Ez azt jelenti, hogy soha ne kattints e-mailben kapott linkre annak érdekében, hogy elérd a tárcádat vagy a tőzsdei fiókod. Soha ne tölts le bővítményt, ha nem vagy benne biztos 100%-osan, hogy megbízható forrásból származik, és jelöld meg könyvjelzővel a hivatalos oldalt, ahonnan bizalommal vásárolhatsz kiegészítéseket.

A kriptovaluták világában sok hacker és csaló. Ne könnyítsd meg a munkájukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük