1 milliárd dollárt keresett a Tesla a bitcoin befektetésével

Már közel 1 milliárd dollárral többet ér az a 43,200 Bitcoin érme amit a Tesla még februárban vásárolt, kifejezetten Elon Musk személyes kezdeményezésére, befektetés céljából. Tavaszi csúcs utáni lefordulások ide vagy oda, az ismét stabilizálódó, illetve emelkedő árfolyamnak köszönhetően az akkor 1,5 milliárd dollárnyi érme piaci értéke ma már több, mint 2,5 milliárd dollár. Mindezt azután, hogy az elektromos autó gyártó már a második negyedévben is megvált úgy körülbelül 4600 érmétől 50,000 dollár körüli áron. Még ez a korai eladás is több, mint 50 százalékos profitot jelentett néhány hónap leforgása alatt.

A Tesla más szempontból is különösen jó évet zárt, hiszen a bitcoin barát cégnek a második negyedévben először sikerült átlépnie az 1 milliárd dolláros profit jelentette lélektani határt. Ez a profit jórészt az elektromos autók egyre jobban felpörgő eladásainak köszönhető, ami 10,2 milliárd dollárt hozott a cégnek. Elon Musk autógyártója további 354 millió dollár haszonra is szert tett ugyanebben a negyedévben környezetvédelmi kvóták értékesítésével.

Az önjelölt kriptoguru és techmágus,  Elon Musk

Elon Musk az utóbbi időben elég sokszor támogatta a Bitcoint, és még a Dogecoint is bár ez utóbbi eléggé erősen trollkodásba ment át nagyon hamar, ami miatt rengetegen támadják a tech gurut. Egy ideig Bitcointban is lehetett fizetni a Teslákért, azonban ez az akció viszonylag hamar visszavonásra került (annak ellenére, hogy közben Musk közben már arról beszélt, hogy nemsokára majd Dogecoinnal is lehet Teslát vásárolni), amellyel Musk sokak szemében elárulta a kriptovaluta világot. Mindenesetre, ahogy az látszik, 180 fokos fordulatot semmiképpen nem vett, hiszen a kérdéses 43,200 érmét a közeljövőben továbbra sem tervezi eladni.

Bár ezzel az 1 milliárd dollár Bitcoin profittal most a Tesla került be a hírekbe, nem ez az egyetlen óriáscég ami hatalmasat kaszálhatott a Bitcoin befektetésével. A MicroStrategy kripto tanácsadó cég, 2020 augusztusától kezdve több körben összesen 3,15 milliárd dollár értékben vásárolt a digitális aranyból, ami mára 6,3 milliárd dollárt ért. A Square pénzügytechnológiai vállalat pedig szintén megduplázta a 220 millió dolláros Bitcoin befektetését.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.