1 millió fontot érhet egy bitcoin a Brexit után

Josh Riddett, az Easy Crypto Hunter brit bányászhardver és viszonteladó ügyvezetője szerint a Brexit pozitívan fog hatni a bitcoin (BTC) árfolyamára és előbb-utóbb át fogja lépni az 1 millió fontos árfolyamot.

Riddett: a BTC erős emelkedésen megy át a következő 20 évben

Egy friss IBTimes interjúban Riddett azt nyilatkozta, hogy a bitcoin és az alternatív coinok válnak a domináns fizetési eszközökké a következő 5 – 10 évben és szerinte a Brexit hatására az árfolyam akár az 1 millió fontot is elérheti.

A 29 éves tech-vállalkozó szerint a Starbucks a legjobb példa a Bitcoin melletti nagyvállalati elköteleződésre. A kávézólánc ugyanis azon dolgozik, hogy a kávéit, süteményeit digitális eszközökkel is megvásárolhatóvá tegye szemben a bankkártyákkal és hitelkártyákkal, amik általában tetemes extra költséggel járnak a kávézólánc és a vásárlók számára is.

Riddett arra is kitért, hogy a bitcoin nemcsak mint fizetőeszköz, de mint értékőrző is meg fogja állni a helyét, különösen pénzügyi válságok idején. Ugyan az árfolyam ingadozása továbbra is lényeges, de gazdasági felfordulások idején képes volt erős maradni, ami azt jelenti, hogy egy kategóriába sorolható az arannyal és más nemesfémekkel, amik szintén jó értékőrzőnek bizonyulnak válság idején.

Köztudottan a Brexitet újra elhalasztották, jelenleg a friss kilépési dátum 2020. január 31-e. Riddett szerint, ha bekövetkezik, akkor a brit állampolgárok elkezdenek bevásárolni a digitális fizetőeszközből ezáltal olyan árfolyamokat elérve, amire senki sem számít.

Hozzátette, ez nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni. John McAfee őrült árfolyam-előrejelzésével szembe menve, aki 2020-ra 1 millió dollárra várja a BTC-t, Riddett szerint azt inkább a következő 20 évben fogja elérni a Brexit után. Állítása szerint Nagy-Britannia kilépése az EU-ból fordulópont lesz a digitális fizetőeszközök történetében.

“Végtelen a lehetőségek tárháza a BTC számára”

Így kommentálta:

Természetes fejlődés velejárója, hogy kriptopénzekkel fizetünk. 20 évvel korábban csekkekkel és készpénzzel történő vásárlás volt természetes mialatt most az érintésmentes utalás veszi át a korábbiak szerepét. A következő 10 évben hasonló áttérést fogunk látni a font sterlingről a kriptopénzekre.

Egy másik hosszú távú előrejelzése, hogy az Egyesült Királyságban lehetségessé fog válni, hogy a vállalatok a dolgozók fizetését kriptovalutákban egyenlítsék ki.

(Forrás: IBTimes)