100 és 150 ezer dollár közé várják a Bitcoin árfolyamát a profik

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a Bitcoin határidős ügyletek és opciók iránti érdeklődés a különböző kereskedési platformokon.

Megnőtt az érdeklődés az opciós kereskedés iránt

Hétfőn a QCP Capital adatai jelentős érdeklődést jeleztek a hosszú távú, azaz a szeptemberi és decemberi lehívások iránt. Ezeken az időhorizontokon a profi opciós kereskedők már az igen magas hat számjegyű ársávot célozták meg.

Szárnyal az önbizalom a 100 000 dollárt meghaladó Bitcoin árfolyam előrejelzések kapcsán

Bár mindössze csak a múlt héten érte el a Bitcoin BTC Price BTC Price árfolyama az eddig tapasztalt legmagasabb árfolyamot 2024. március 14-én, érménként 73 ezer dollár felett. Az azonnali piac kereskedési platformjai jelentős kereskedési volumenről számoltak be, és a Bitcoin származtatott termékek piaca is hasonlóan jelentős bővülést tapasztalt.

A Bitcoin határidős ügyletei minden idők csúcsán van a nyitott pozíciók tekintetében. Emellett a Bitcoin opciói is felülmúlják a korábbi rekordokat.

Lényegében a BTC határidős szerződés arra kötelezi a feleket, hogy egy előre meghatározott jövőbeli időpontban és áron kereskedjenek Bitcoinnal. Azaz a jövőbeni piaci értékektől független árban állapodnak meg a tranzakció kapcsán a jelenben.

Összehasonlításképpen, a Bitcoin opciós szerződések lehetőséget kínálnak a vásárlóknak arra, hogy meghatározott határidőn belül adott áron kereskedjenek Bitcoinnal. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít, és potenciálisan korlátozza az opciós prémium költségét, ellentétben a határidős ügyletek kötelező jellegével.

Félelem és kapzsiság együtt jelenik meg piacon

A QCP Capital jelentése szerint a hétvégét a félelem és a kapzsiság egyaránt uralta, miközben a Bitcoin ára 64 500 dolláros mélypontra esett vissza. A csökkenés ellenére a cég pozitív fordulatot emelt ki, és hangsúlyozta a befektetők továbbra is felvásárolják az eséseket.

Ezenkívül a QCP rámutatott a Bitcoin opciós piac aktivitására, és az ambiciózus előrejelzések mára piacszerte általánossá váltak.

„Továbbra is tapasztalható a vételi érdeklődés a hosszú lejáratú [szeptemberi és decemberi] bitcoin lehívások iránt, amelyek már a 100-150 000 dolláros árfolyamot célozzák meg” – jelentette ki hétfőn a szingapúri székhelyű kriptovaluta társaság.

Az Ethereum ETH Price ETH Price azonban a QCP szerint a Bitcoinnal ellentétes forgatókönyvet mutat be. Ez az ETH-val kapcsolatos piaci aggodalmakra vezethető vissza a kedvezőtlen finanszírozási ráták és a kockázat negatív torzulása miatt. Mindez azt jelzi, hogy a kereskedők esetleg eladási pozíciókat vesznek fel az árcsökkenésre számítva.

“A Ether piac nagyon ideges, annak ellenére, hogy az altcoin szezon folytatódik” – mondta a QCP.