100 millió dollárért vásárol Ethereumot a legnagyobb digitális alapkezelő

A Pantera Capital, az egyik legrégebbi kripto kockázati tőkealap. Most 100 millió dollár értékben vásárolnának Ethert, amint a Bitwise spot Ethereum ETF kereskedésbe kezd.

Amint elérhető lesz, már 100 millió dollárral be is szállna az Ethereum ETF-be a Pantera

A Bitwise egy módosított beadványából kiderült, hogy a Pantera bejelentkezett az induló spot Ethereum ETF-ra.

“A Pantera Capital Management LP egy vagy több kapcsolt befektetési alapján keresztül érdeklődést mutatott 100 millió dollár összértékű részvények vásárlása iránt. – szerepel a Bitwise Ethereum ETF beadványában.

Mivel azonban az érdeklődés jelzése nem kötelező érvényű megállapodás vagy vásárlási kötelezettségvállalás, a potenciális vásárlók dönthetnek úgy, hogy többet, kevesebbet vagy egyáltalán nem vásárolnak az új termékből.

A 100 millió dollár pont az 50%-a annak a 200 millió dollárnak, amelyet a Bitwise jelzett a legelején, hogy a Bitcoin ETF indítására használnák fel még a januári kereskedés megindulása előtt. Egyelőre nem világos, hogy ez arra utal-e, hogy az Ethereum ETF a bitcoin ETF tőkebeáramlásainak becsült értékénél akár 30%-nál is többet bevonzhat.

Érkezhet az Ethereum ETF július elején

A Bitcoin Ethereum ETF beadványnak számos egyéb módosítása is volt. Többek közt kiderült, hogy a Kraken lesz a Coinbase helyett az ETH kereskedési partner lesz.

Az Ethereum ETF-eket elvileg már jóváhagyták. A ConsenSys nemrégiben felfedte, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) megszüntette annak vizsgálatát, hogy az Ethereum Proof-of-Stake funkciója értékpapírrá minősíti-e azt. Ez a döntés egyben megerősíti azt az álláspontot, hogy az Ethereum hivatalosan árupiaci cikk. Így pedig nem az értékpapír törvények vonatkoznak rá.

Elemzők most arra számítanak, hogy a SEC várhatóan július 2-ig hagyja jóvá a hivatalos befektetési tájékoztatót. Ennek megtörténte után a kereskedés hivatalosan is megkezdődhet.