1400 százalékkal nőtt az ether érme kereskedelme idén

Elképesztő mértékben, 1400 százalékkal növekedett az ether érme iránti érdeklődés az idei év első felében. Az ether nem csak kereskedési volumenben, de árfolyam növekedésben is jóval felülmúlta a bitcoin érmét az utóbbi időben.

Az idén januártól júniusig tartó időszakban mintegy 1400 milliárd dollárnyi ether cserélt gazdát, míg 2020 ugyanezen időszakában még „mindössze” 92 milliárd. Ez egész pontosan 1461 százalékos növekedés, ami szinte felfoghatatlan. Ilyesmihez hasonlót jellemzően csak altcoinok pillanatnyi fellángolásánál látunk.

Igaz, ugyanezen időszakban a bitcoin is szépen teljesített. Azonban a csak 489 százalékos kereskedési volumen növekedésével, csupán alig harmad akkora arányban nőtt a piaca, mint az ethernek.

Az ether árfolyam növekedésben még ennél is látványosabb mértékben szárnyalta túl a bitcoint. Ezt azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen ez nagyban függ a vizsgált időtartam kezdetétől. Márpedig az ETH szárnyalása picivel később kezdődött meg, mint a BTC szárnyalása.

Ebből következően, a vizsgált periódus kezdetekor a bitcoin már az árfolyam emelkedés java részén túl volt, míg az ether csak ezután lendült be igazán. Tény, ami tény, az ether érme értéke 210 százalékot emelkedett az utóbbi fél évben, míg a bitcoiné mindössze 20 százalékot.

Ugyanezen időszak alatt a vezető amerikai részvényindexek körülbelül 15 százalékkal nőttek.

Az ether bitcoint eszik reggelire

Elemzők szerint az Ether szép teljesítményét több tényező együttesen segítette. Először is, főleg az áprilisi csúcsról való lefordulás után számos bálna csökkentette a bitcoin érméinek számát, és ezek helyett inkább más érmékbe fektetve diverzifikálta a kriptó portfólióját. Az ether pedig, mint a második legismertebb és legnépszerűbb digitális érme, adta magát, mint frekventált választás.

Másfelől a DeFi hálózatok és alkalmazások egyre nagyobb térhódítása, és az NFT azonosítással ellátott tárgyak és mindenféle javak népszerűségének felrobbanása szintén az ether érme malmára hajtotta a vizet. Tekintve, hogy mind a DeFi hálózatok, mind az NFT megoldások túlnyomó többsége az Ethereum blokkláncon alapul, így eléggé magától értetődő, hogy ezeknek az egyre nagyobb népszerűsége, növelni fogja az Ethereum blokklánc natív érméjének az ETH-nak az értékét.

A mérleg egyensúlya csak még tovább billenhet az ETH javára az Ethereum 2.0 hálózat megjelenésével, igaz ez még évek kérdése is lehet. Az Ethereum 2.0 hálózat a PoS algoritmusnak és a jóval kifinomultabb működési alapelveknek köszönhetően az ígéretek szerint akár 99%-al hatékonyabb is lehet a mostani Ethereum hálózatnál.

Ez elviekben nevetségesen kicsi energiafogyasztás, szupergyors tranzakciókat, és filléres tranzakciós költségeket jelentene, ami, ha tényleg beigazolódik, eléggé ráverhet a bitcoin őskori PoW algoritmusának 7 tranzakció / másodperces számítási kapacitására.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük