250 millió dollárnyi XRP tokent értékesített a 2. negyedévben a Ripple cég

Az XRP tokent kibocsátó Ripple cég, egyben a kriptopénz piaci kapitalizáció alapján 3. legértékesebb ökoszisztéma, mintegy 251.51 millió dollárnak megfelelő XRP tokent értékesített 2019 második negyedévében.

Az összeg közel a duplája az első negyedévi volumennek, mikor csupán 169.42 millió XRP talált gazdára.

A jelentésből az is kiderült, hogy a Ripple graduálisan csökkenteni fogja a negyedéves tokenértékesítési mennyiséget továbbá egy időre felfüggeszti az értékesítést az állítólagos hamis kereskedési volumenek miatt, ami a legtöbb kriptotőzsdét jellemzik és nagyban befolyásolják az XRP világpiaci árát. A programozott XRP értékesítés mellett az intézményi befektetőknek sem fog több tokent értékesíteni.

XRP tokenek az escrow számláról átkerültek az Xpringre

Az értékesítést lebontva 106.87 millió dollárt értékesítettek közvetlenül intézményi befektetőknek és 144.64 milliót a programozott értékesítésen keresztül.

Az escrow számláról a három hónap alatt 3 milliárd XRP tokent hívtak le, amiből 2.1 milliárd vissza is került oda, 0.9 milliárd pedig XRP fejlesztésekre ment el az Xpring inkubátoron keresztül a RippleNet partnerségek mellett.

Az Xpring még július 3-án adott ki egy jelentést, mely szerint indulása óta (2018. június) félmilliárd dollárt költött XRP projektekre. A friss beszámoló kiemeli, az Xpring mostantól új XRP felhasználási területek kialakítására fog fókuszálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük