40 ezer bitcointól szabadultak meg a befektetők mindössze 8 nap alatt

A legfrissebb on-chain adatok szerint mindössze 8 nap alatt összesen több mint egymilliárd dollár értékű bitcoin került a tőzsdékre a kriptovaluta bezuhanása után.

A bitcoin 30%-os árfolyamcsökkenése továbbra is hatással van a kriptopiacra, az IntoTheBlock adatelemző cég adatai szerint ugyanis május 11. óta összesen 40 ezer BTC került a tőzsdékre. A vállalat szerint az viszont mindenképpen jó hír, hogy a kriptovalutának sikerült 28 ezer dollár felett maradnia, ez ugyanis egy kritikus határ volt.

Miután hetekig képtelen volt 40 ezer dollár fölé menni, a bitcoin a LUNA és az UST összeomlása után brutális zuhanásba kezdett. Ez tömeges pánikhoz vezetett a kriptopiacon, az úgynevezett Fear and Greed index, amivel a piaci hangulatot lehet mérni, a COVID-19 járvány kezdete óta nem mutatott még ennyire rossz eredményeket.

A bitcoin árfolyamának bezuhanása után természetesen sok befektető igyekezett megszabadulni a kriptójától, az IntoTheBlock adatai szerint mindössze 8 nap alatt 40 ezer BTC került a különböző kriptotőzsdékre. A megnövekedett eladási nyomás ellenére azonban a vállalat szerint nem olyan rossz a helyzet, mivel a BTC képes volt 28 ezer dollár felett maradni. Hétfőn még sikerült 31 ezer dollár fölé is törnie, onnan viszont már nem tudott tovább emelkedni.

Salvador kihasználta az alacsony árfolyamot, további 500 BTC-t vásárolt

Amikor egy kriptovaluta árfolyama ekkorát esik, a nagybefektetők jellemzően nagy mennyiségben vásárolnak az adott eszközből, érdekes módon most viszont nem ez a helyzet. Az IntoTheBlock adatai szerint a BTC bezuhanása sokkal inkább a kisbefektetőket vonzotta. A 30 napnál rövidebb ideje bitcoint birtokló címek száma május 8-án kezdett növekedni, ez a tendencia pedig azóta is tart.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy nem csak a kisbefektetők vásároltak be a kriptovalutából. Salvador, a bitcoint elsőként törvényes fizetőeszközként bevezető ország a mostani mélyponton további 500 BTC-t vásárolt.