6 millió dollár értékű VET tokent szívtak le a VeChain hivatalos tárcájáról

A VeChain Alapítvány két nappal ezelőtt jelentette be, hogy egy token visszavásárlásokra használt VET címet feltörtek és kiürítettek.

1.1 milliárd VET tokent szívtak le a címről, ami körülbelül 6 millió dolláros értéket képvisel aktuális piaci árfolyamon. A VET tokeneket a következő címre utalták ki: 0xD802A148f38aBa4759879c33E8d04deb00cFB92b. Azóta ezt a címet is elkezdték kiüríteni és feltételezhetően diszkontáron értékesíteni. A VET token a pénteki bejelentés óta 0.0066 USD árfolyamról 0.0054 értékre zuhant.

Az alapítvány szerint a hack emberi mulasztás miatt következett be, méghozzá az alapítvány pénzügyi és audit osztályáról. Elmondásuk szerint hibák voltak a standard eljárásaikban ahogy a hidegtárca címeiket kezelték.

“A biztonsági szabályok megsértése valószínűleg a pénzügyi csapatunk egyik tagjának magatartása miatt következett be, aki a visszavásárlási címet az Alapítvány által jóváhagyott szabvány procedúra betartása nélkül hozta létre és ezt a mulasztást az audit csapatunk emberi vétség miatt szintén nem vette észre. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az eset semmilyen módon nem kapcsolódik a tényleges standard eljárásainkhoz vagy a VeChain hardvertárca eszközök hatékonyságához” – áll a közleményben.

A 2015-ben Szingapúrban alapított VeChain egy blokklánc alapú hitelezőplatformot üzemeltet a logisztikai szektor szereplőinek. A platform tokenjei a VeChain (VET) és a VeThor (VTHO). Az utóbbi belső fizetési eszközként funkcionál a hálózaton intelligens szerződések és applikációk futtatásához.

A hack után a VeChain csapat összeállított egy listát azokról a címekről, melyek kapcsolatban hozhatóak a hacker címével és felkérte a tőzsdéket, hogy fagyasszák be azokat a VET tokeneket, amelyek ezekről a címekről érkeznek. Az alapítvány ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a szingapúri rendőrségen és megbízta a Hacken kiberbiztonsági céget a hack részleteinek kiderítésével.

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.