60000 dollár felett tudja magát a Bitcoin tartani?

Pénteken április 19-én körülbelül 21 800 Bitcoin opciós kontraktus jár le. Ezeknek a származtatott ügyleteknek a névleges értéke körülbelül 1,33 milliárd dollár, ami csak minimálisan alacsonyabb, mint a múlt heti lejárati összeg. Ráadásul a kriptopiacok egész héten zuhanórepülésben voltak, a Bitcoin pedig a 60 000 dolláros fontos pszichológiai árszintet teszteli.

Bitcoin opciók lejárata

A BTC kontraktusok mai lejáró tételének put/call aránya 0,63, ami azt jelenti, hogy majdnem kétszer annyi call (long) kontraktus jár le, mint put (short).

A Deribit szerint továbbra is a bikák dominálnak a származtatott piacokon, a Deribit szerint a 80 000 dolláros kötési árnál van a legnagyobb nyitott érdeklődés. Ezen a szinten 881 millió dollár értékű hosszú kontraktus áll rendelkezésre, míg a 70 000 és 75 000 dolláros kötési árakon több mint 700 millió dollár az OI (open interest).

BTC OI

Mindössze 453 millió dollárnyi OI áll 60 000 dolláron, ami közelebb van a maximális fájdalomponthoz és a jelenlegi spot árakhoz.

A Greeks Live származtatott kriptoeszközszolgáltató megjegyezte, hogy a héten a piacon terjedő “szélsőséges pánik” ellenére, amikor a BTC 60 000 dollárig és az ETH is 3000 dollárig esett, a főbb határidős opciók implikált volatilitása jelentősen csökken. Az implikált volatilitás (IV) a piaci volatilitás jövőbeni mérésére utal, amely a lejáró származtatott ügyletekből származik.

Hozzátette: “Mivel a Bitcoin hosszú távú ereje még mindig érintetlen, és csak most szombaton lesz a feleződés, a bikáknak még mindig szükségük van arra, hogy a Bitcoin vezessen ebben a hónapban”.

A mai Bitcoin-opciók lejárata mellett 297 000 Ethereum opciós kontraktus is lejár. Ezek névleges értéke 960 millió dollár, az eladási/vételi arány pedig 0,42, mivel a longok száma messze meghaladja a shortokét. A Greeks Live szerint “az Ethereum long oldala törékenyebb és korlátozottan képes vezetni a piacot”.

Kriptopiaci kilátások

A piacok a péntek reggeli ázsiai kereskedés megnyitása után ismét dél felé fordultak. A Bitcoin, amely még mindig korrigál, meredeken 60 000 dollárig zuhant. Itt azonban ismét támaszra talált, és egy órán belül visszapattant 62 000 dollárra, és jelenleg 64 660 dollár környékén jár.

BTC USD

Az Ethereum rosszabbul járt, 2.876 dollárig zuhant, mielőtt magához tért volna. 9 óra előtt lépte át újra a lélektani 3.000 dolláros szintet, és 3.085 dolláron kereskednek vele most.

ETH usd

Az altcoinok túlnyomórészt különböző mértékben szintén mínuszban voltak a Toncoint (TON) leszámítva, amely 9%-ot erősödött eddig a nap folyamán.