700%-kal nőtt a Solana hálózat tranzakciós volumene egy hónap alatt

A Solana volt a 2023-as év legjobban teljesítő altcoinja. A decemberi kriptopénzpiaci rally során számos Solana-alapú mémcoin értéke kelt szárnyra. Januártól például a BONK nevű Solana-alapú mémcoin ára több mint 7000%-kal ugott meg az egy évvel ezelőtti értékhez képest. A Solana árfolyam-grafikonja jelenleg meglehetősen negatív képet fest, azonban tranzakciós volumene új magaslatokba emelkedik.

A Solana ( SOL Price SOL Price ) hálózatán jelenleg lebonyolított tranzakciók értéke 700%-kal ugrott meg a december elején mért volumenekhez képest. Az akkori tranzakciós volumen hétnapos mozgóátlaga körülbelül 5 milliárd dollár volt, a jelenlegi pedig 42,7 milliárd dollár.

Solana
A Solana hálózat tranzakciós volumene az elmúlt egy évben

 

A Nansen kutatási vezetője, Sandra Leow szerint “a Solana-alapú tranzakciók száma a napi 20-30 millióról jelenleg körülbelül 50 millió fölé emelkedett”.

“Azt is látjuk, hogy a Solana napi aktív pénztárcák száma a 2023 októberi körülbelül 120 000-ről 2024 januárjában eddig körülbelül 470 000-re nőtt” – mondta Leow a The Blocknak.

Nagyot kaszáltak a Solana-alapú mémcoin birtokosok

Andrew Hong adatkutató a The Blocknak elmondta, hogy az onchain elemzések azt mutatják, hogy a SOL-USDT/USDC párok után a Solana ökoszisztémán belül az elsődleges forgalmat három mémcoin hajtja.

Solana

A közösségi médiában megjelent néhány beszámoló olyan történetekről, melyekben hatalmas profitra tettek szert a Solana-alapú mémcoinokkal való kereskedéssel. A Lookonchain blokkláncelemző platform szerint egy kereskedő 2 millió dollárt keresett egy mémcoin vásárlása után.

“Mindössze 1,5 SOL-ból ez a kereskedő 22 nap alatt 2 millió dollárt keresett, ami 21 715-szörös nyereséget jelent”írta a Lookonchain az X-en.

Bár az elmúlt hónapban voltak sikersztorik, egy Solana-alapú mémcoin fejlesztője, Tommy McKaughan hangsúlyozta, hogy “a mémcoin piac egy változékony terület, és a kereskedőknek óvatosnak kell lenniük, mivel a múltbeli sikerek nem garantálják a jövőbeli nyereségeket”.

Míg a kriptopiac az elmúlt 2 napban pozitív tendenciát mutatott, a Solana ebből kimaradt. Árfolyam-grafikonján jelentős visszaesést figyelhetünk meg a közelmúltbeli csúcshoz képest. A SOL ( SOL Price SOL Price ) token jelenleg 95 dollár alatt kereskedik, ami 5,75%-os csöskkenést jelent az elmúlt 24 órában. Ezzel a token piaci kapitalizációjának értéke 40,6 milliárd dollár.

Solana

Kapcsolódó cikkeink: