A Solana lekörözte az Ethereumot a Google keresésekben

Nagyot ugrott a Google keresések száma a „Solana” kifejezésre, még az „Ethereum” kifejezés keresési eredményeit is meghaladta.  

Mindezidáig az Ethereum iránt érdeklődők száma jóval magasabb volt, december 17-től azonban a Solana javára fordult a kocka. A Google platformról lekérdezett adatok 56-os pontszámot mutattak a Solana kifejezés estében, míg az Ethereum 50-es pontszámot ért el.

A Google Trends adatai szerint a Solana pontszáma december 30-ig elérheti a 100-at, ami a népszerűség csúcsát jelenti. Kiderült továbbá, hogy a blokkláncprojekt iránti érdeklődés főleg Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken volt jelentősebb. Az Ethereum azonban összességben még mindig több országban dominált, köztük Indonéziában, Tajvanon és Marokkóban is.

Érdemes megjegyezni, hogy a Solanára kereső kíváncsi felhasználók a „bonk” és a „tensor” kifejezésekre is rákerestek. A Solana blokkláncára épült Bonk Inu (BONK) mémcoin nemrégiben a Pepecoint (PEPE) is lekörözte; a Tensor pedig egy NFT piactér, amely tetemes nyereségre tett szert az elmúlt 30 napban.

A proof-of-stake projekt iránti érdeklődést az is táplálhatta, hogy a közelmúltban a SOL piaci kapitalizációja meghaladta a Ripple-ét (XRP). Árfolyama 2022 májusa óta először maga mögött hagyta a 82 dollárt, majd december 22-én egy kis időre a BNB helyét is elfoglalta piaci kapitalizáció alapján.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás