90%-kal csökkent idén az ICO-aktivitás egy kutatás szerint

Az Autonomous Research független tanulmánya szerint a kezdeti érmekibocsátás/kezdeti tokenértékesítés vagy ICO-aktivitás globálisan több mint 90 százalékkal csökkent. Miután az év elején az érmeeladások összege elérte a 3 milliárd dollárt, szeptemberben a befektetések összege 300 millió dollár alá esett.

Lezuhant az ICO-aktivitás

Az Autonomous Research kutatásában azt írta, a múlt hónapi 300 millió dollárnyi és az azelőtti 400 millió dollárnyi bevont ICO-tőke nagyon messze áll a januári 2,4 milliárd dolláros eredménytől. Ha ebbe még az EOS-t és más, privát érméket is beleszámoljuk, ez az összeg akár 3 milliárd dollár fölé is felkúszhatott, ami azt jelenti, hogy a havi ICO-aktivitás 90%-kal csökkent (amennyiben ezeket nem vesszük bele, 88,53%-os csökkenésről beszélhetünk januárhoz képest).

ICO-aktivitás

A 2009-ben létrehozott Autonomous Research egy független kutatócég, amely a banki, befektetési, biztosítási, pénzügyi és információszolgáltatói szektor szereplőinek készít befektetési kutatásokat. A cég londoni székhelyű irodája, az Autonomous Next főként arra fókuszál, hogyan befolyásolja a technológia a pénzügy jövőjét.

A befektetők egyre kevésbé érdeklődnek az ICO-k iránt

Az Autonomous Research három lehetséges okot jelölt meg az érmeeladási aktivitásban beállt csökkenés megmagyarázására.

Az első szerint a befektetők ahelyett, hogy érméket vennének, inkább bevásárolják magukat a cégekbe.

Az ICO-aktivitás csökkenésének második oka az értékpapír tokenek, vagyis az STO-k értékesítéséhez kötődik. Az USA Értékpapír- és Tőzsdebizottsága szerint az ICO-kra értékpapírjellegük miatt az értékpapírokra vonatkozó szabályozás érvényes. Michael K. Spencer blokklánc tanácsadó szerint az értékpapír tokenek pénzügyi értékpapírok.

ICO-aktivitás

A harmadik ok a 2015 óta tartó, kínai P2P hitelválságra vezethető vissza. Habár Kína megpróbálta az összes kriptovaluta- és ICO-szolgáltatót lekapcsolni, az országban a tokeneladási aktivitás nem csökkent. A kínai népbank, Kína központi bankja a múlt hónapban beismerte, hogy számos, eredetileg Kínában bejegyzett kriptokereskedelmi platform hagyta el az országot, székhelyét áttéve a tengeren túlra, ugyanakkor a kínai vásárlóknak való szolgáltatásnyújtással nem hagytak fel.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]