Aranyfedezetű stabilcoinnal jön a Tether

A tether (USDT) kibocsátója aranyfedezetű stabilcoint bocsát ki.

A tether gold “egy uncia fizikai arany tulajdonjogát reprezentálja egy aranyrúdban,” áll a csütörtöki  sajtóközleményükben. Az új stabilcoin szimbóluma XAU₮ és az Ethereum és Tron blokkláncán, mint ERC-20 és TRC20 szabványú tokenek kerülnek kibocsátásra.

“A tether gold egy olyan digitális eszköz iránti növekvő keresletre reagálva indul, amely a világ legtartósabb eszközének való kitettségét jelenti és egy alternatív pénzügyi rendszer geopolitikai szükségességét igényli” – írta egy szóvivő e-mailben a Coindesknek.

A tokenek aranyfedezetét svájci trezorokban őrzik, áll a közleményben, de a létesítmény nevét nem tették nyilvánossá. Tether nem számít fel letétkezelési díjat, és “közvetlen ellenőrzést gyakorol az arany fizikai tárolása felett.”

“A tether gold a fizikai és a digitális eszközök együttes előnyeit biztosítja, és megszünteti az aranytartás hagyományos hátrányait, mint például a magas tárolási költségeket és a korlátozott hozzáférést” – nyilatkozta Paolo Ardoino, a tether műszaki vezetője.

A tether gold kereskedése már meg is indult a Bitfinexen. Hogy pontosan mekkora lesz a tokenkínálat, azt még nem tudni.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük