“Szabadságot akarsz? Vegyél bitcoint!” – hirdeti az égen egy kripto startup

Egy venezuelai kripto startup rendhagyó módon hirdeti magát. 

A Redditre került fel a héten az alábbi videó, amelyben egy repülős molinón hirdetik a Locha Mesh vállalkozást. A hirdetésben rejtélyesen csak annyi szerepel:

“Szabadságot akarsz? Vegyél bitcoint!”

A flying banner with the caption “Want Liberty? Buy Bitcoin” from r/CryptoCurrency

A Locha Mesh egy venezuelai startup, akik a világvégére készülnek.

Off-grid, hálózaton kívüli hardverük segítségével akkor is lehet bitcoint bányászni és tranzakciókat küldeni, ha nincs áram vagy internet a közelben. A kriptopénzekkel kapcsolatos sokszor felmerülő kritika, hogy ha nincs internet és elektromosság, ahhol a hálózat sem tud működni. Hozzátesszük, hogy ez a jelenlegi bankrendszernek is egy igen sebezhető pontja. Azonban a bitcoin esetében már kialakítottak olyan alternatív megoldásokat, amelyek elősegítik, hogy akár huzamosabb internet kiesés esetén is lehessen kriptopénzt küldeni például rádiófrekvenciás jelekkel.

Amellett, hogy egy katasztrófa bekövetkezése esetén előfordulhat, hogy leáll az internet és szükség lehet egy ilyen eszközre, hasznosak abban az esetben is a mesh hálózatok használata, ha egy országban például erősen cenzúrázzák az internetet. Nem is véletlen, hogy a Locha Mesh pont Venezuelában indult útjára, ahol a kriptopénzek megítélése folyamatosan változik, annak megfelelően, hogyan kedvezőbb ez az állam szempontjából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük