Az argentinok 73%-a inkább kriptovalutákban tartaná megtakarításait

Egy argentinok körében végzett felmérésből kiderült, a megkérdezettek 73%-ka elismeri, hogy a leghatékonyabb megtakarítási forma a kriptovaluta az országban dúló gazdasági válság és hiperinfláció közeli állapotban.

A felmérést a Paxful globális peer-to-peer (P2P) bitcoin piactér végezte és az eredményeket még pénteken publikálta.

“Az argentinok nyitottak az új befektetési formákra hogy így védjék a pénzügyi megtakarításaik értékét. Ez az országban uralkodó gazdasági válság következménye.” áll a dokumentumban majd kitér a számadatokra:

Kiderült, hogy a résztvevők 73.4%-ka megfontolta a jelenlegi gazdasági forgatókönyv mentén, hogy a kriptovaluták a leghatékonyabb módot jelentik az eszközeik értékének a védelmére.

A nem reprezentatív felmérés során 1113 18 és 55 év közötti argentin állampolgárt kérdeztek, akiknek 85.6%-ka férfi volt.

A válaszadók 69.5%-ka már korábban is befektetett kriptovalutákba. A legfontosabb indokuk az argentin peso elértéktelenedése elleni védelem (ezt a válaszadók 42.7%-ka jelölte). Az is kiderült, hogy a válaszadók 67.8%-ka extrém biztonságos befektetési formának tartja a kriptovalutákat szemben az argentin peso-val.

A felmérésben résztvevőket külön kérdezték a bitcoinról. Akik rendelkeztek bitcoinnal a megkérdezettek közül, 53.9%-uk válaszolta azt, hogy  a benne rejlő potenciál miatt fektetett be. 50.6% a decentralizációs mivoltát jelölte meg, ami annyit jelent, hogy nincs egyetlen központi hatóság se, ami szabályozni és ezzel korrumpálni tudná. 49.1% szerint vélte fontosnak a biztonságosságát az egyébként turbulens és kaotikus bankrendszerrel szemben.

A Paxful felmérésből az is kiderült, hogy még van mit tenni az országban a kriptovaluta edukáció területén is, mert azon válaszadók, akik még nem vásároltak kriptovalutát (a megkérdezett 30.5%-ka), azok egynegyede egyszerűen nem érti miért hasznos és hogyan kell használni.

Argentínában a bitcoin kereskedési volumen az elmúlt héten a peer-to-peer piactereken (Paxful, Localbitcoins) 50 BTC volt, mintegy 171 millió forint. Magyarországon az érték közelít a nullához.

Fontos megjegyezni, hogy Magyarországon a BTC kereskedelem túlnyomó többsége centralizált helyi és nemzetközi váltókon és ATM-eken keresztül zajlik, amiket nem mér a Coin Dance indexoldal.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük