Elon Musk nevében kriptovalutát csaltak ki a támadók a Twitter felhasználóitól

A kibertámadók ellenőrzött Twitter fiókokat hackeltek meg, melyeket felhasználva azt állították, hogy Elon Musk gazdaggá tette őket. Közel 600 ezer dollárt kaszáltak ezzel.

Nincs abban semmi újdonság, hogy a Twitteren számos kriptovaluta csalást találhatunk, de sajnos mindig vannak olyanok, akik elhiszik a hangzatos szavakat, az ingyen bitcoinokat, főleg ha azt egy világhírű emberrel reklámozzák. Most Elon Musk nevét választották (ismét) a hackerek, amely segítségével ingyen kriptovalutához jutottak.

A múlt héten a MalwareHunterTeam biztonsági kutató csapata arra lett figyelmes, hogy kibertámadók ellenőrzött Twitter fiókokat törtek fel, melyeken keresztül azt írták a közösségi média felhasználóinak, hogy Elon Musk ingyenes kriptovaluta ajándékokat osztogat. Elon Musk hivatalos fiókjának bejegyzései alá kommenteket írogatva bizonygatták, hogy ők bizony a Tesla vezérének köszönhetik hatalmas vagyonukat. A hozzászólásokban különböző linkeket osztottak meg, amelyekre rákattintva egy Medium cikkre juthattak a kíváncsi felhasználók. Itt további linkek tömege jelent meg, amelyeket megnyitva újabb cikkek tárultak eléjük. Itt tárcacímeket találhattak az áldozatok, amikre ha bitcoint utalnak, akkor az elküldött kriptovaluta kétszeresét kapják vissza. A legtöbb cikkhez és linkhez Elon Musk arcát, nevét használták fel a hackerek, de néhány feltört Twitter fiók azt állította, hogy Tyler Winklevoss, a Gemini kriptotőzsde alapítója is ingyen kriptopénzt osztogat.

A MalwareHunterTeam szerint a csalás során feltört fiókokat már egy jó ideje nem használhatták a valódi tulajdonosaik, így az eredeti felhasználók nem is észlelhették azt, hogy a Twitterüket más kezelte. A csalók ezeket az accountokat felhasználva több mint 580 ezer dollárt kerestek egyetlen hét alatt.

A BleepingComputer és a MetaMask által összegyűjtött kriptovaluta címekből kiderült, hogy a támadók 587 000 dollárt kerestek bitcoinban, illetve 2700 dollárt ethereumban.

A tanulság ebből az, hogy Elon Musk, a Tesla, a Gemini kriptotőzsde vagy a Winklevoss ikrek soha nem küldenek senkinek ingyen kriptovalutát és ezek az ajánlatok bármennyire is csábítóak, nem mások, mint csalások.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük