Coinbase: az intézményi befektetők az Ethereum felé kacsingatnak

A világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Coinbase szerint az intézményi befektetők egyre több pénzt fektetnek Ethereumba (ETH). 2021 az Ethereum éve lehet. 

A Coinbase nemrég közzétett, 2020-as kriptojelentésében azt állította, hogy a bitcoin az intézményi szereplők nagy kedvence, ugyanakkor óriási potenciált lát az Ethereumban is. A bitcoin után egyértelműen az Ethereum iránt érdeklődik a legtöbb befektető.

„Az ügyfelektől leggyakrabban azt halljuk, hogy az Ethereumban, mint értéktárolóban nagy lehetőség van, emellett egy folyamatosan fejlődő digitális eszköz, amelyre nagy szükség van a hálózatán zajló tranzakciók lebonyolítására…”

Míg 2020-ban az intézményi ügyfeleik túlnyomórészt bitcoint vásároltak, egyre nagyobb számban tették le a voksukat az Ethereum mellett is, amely a piaci kapitalizáció szerint a második legnagyobb kriptovaluta. Az Ethereum jól teljesített az amerikai dollárral szemben 2020-ban, megelőzve a bitcoint is, hiszen 487%-os áremelkedéssel zárta a tavalyi évet.

A Coinbase jelentése kitér az Ethereum skálázási problémáira, mely a kriptotőzsde szerint folyamatos kihívást jelent, ugyanakkor rávilágított arra is, hogy a blokklánc okosszerződések kulcsfontosságú szerepet töltenek be a pénzügyi világ jövőjében.

Az Ethereum programozhatósága új kihívásokat és kockázatokat jelent, de hihetetlen potenciállal is rendelkezik. Jelenleg az Ethereumot használó alkalmazások nyilvánvaló problémái a skálázhatóság kérdése vagyis hogyan lehetne javítani az on-chain teljesítményt, amikor gyakori adatátvitelre van szükség. Sajnos magasak a tranzakciós költségek (gas díjak), amikor a hálózat túlterhelt, illetve az okosszerződések nagy támadási felületet adnak, ami vonzó lehet a piac rossz szereplőinek.” 

Az Ethereumra épülő alkalmazások potenciális előnyei azonban jelentősek, 2020-ban az Ethereum fejlesztői és befektetési tevékenysége a DeFi terén drámaian nőtt és ez valószínűleg a 2021-es évben sem lesz másként.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük