Nagyot fut a Filecoin FIL token, mi áll a háttérben?

The9 szoftvercég egy 2 millió dolláros szerződést írt alá Filecoin bányászgépek vásárlásáról. Vajon ez a látszólag jelentéktelen összegű hír áll a FIL token árfolyam futama mögött?

Hozzá kell tenni, a The9 korábban már aláírt egy 10 millió dolláros szerződést egy Filecoin bányászgép kereskedővel.

Mindenesetre a napokban a FIL token árfolyama óriási raliba ment át, miután kedden a shanghaji online játékokat üzemeltető cég hivatalosan is bejelentette, hogy 2 millió dolláros szerződés aláírását egy Filecoin bányász szolgáltatóval.

Kínában egyébként is átlagon felül népszerű a Filecoin pontosan a bányászati ösztönzők hatására, szóval e perspektívából szemlélve van értelme a FIL bányászatába beszállniuk, különösen úgy, hogy már hónapok óta saját csomópontot futtatnak a Filecoin blokklánc hálózatán. De emellett körülbelül 8 pebibyte (2 az ötvenediken byte x 8) tárkapacitással is rendelkeztek a Filecoin hálózaton, ami a legfrissebb megállapodás eredményére a 10-szeresére emelkedett.

A The9 egy felkapott online játék üzemeltető Kínából, 2004 óta a Nasdaq-on jegyzik. Olyan licencelt játékokkal játszhatnak a hazai kínai piacán a játékosok, mint a Ragnarok 2, FIFA Online 2, korábban pedig a World of Warcraft-ot is ők biztosították az országban.

Röviden a Filecoinról: A Filecoin egy decentralizált adattárolási hálózat, amit a Protocol Labs cég fejleszt. Használatával a felhasználói kiadhatják a többlet adattárolási kapacitásukat egy nyílt, bárki számára elérhető platformon. A hálózat az IPFS (interplanetáris fájlrendszer) ösztönző- és biztonsági rétegeként funkcionál, szimplán egy közvetlen hozzáférésű hálózat adatfájlok tárolására és megosztására. A Filecoin az IPFS adattárolási rendszerét egy algoritmikus piac szintjére emeli, ahol a felhasználók FIL tokenben fizetnek a tárolást biztosítóknak. A hálózaton bárki kiadhatja szabad adattárhely kapacitását FIL tokenekért cserébe.

Vélhetően a hír eredményére, hogy a FIL token március 30-a óta 72%-ot erősödött a dollárral szemben és cikkíráskor 217 dolláron kereskedik a Gemini amerikai kriptotőzsdén.

Az elmúlt 14 napban a FIL árfolyam 3 lokális csúcsot ütött meg. A 90-es fölötti RSI mutató erősen túlvett értéket jelöl, mialatt a volumen erre az adott rövid időszakra 43.8 dolláron tetőzött. Az EMA-k március eleje óta nem keresztezték egymást.

Az Ichimoku felhőt nézve keressük egy trend létezésére a konfirmációt. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A jelenlegi állapot az Ichimoku metrikák alapján a 4 órás charton 9/26/52/26 időtartamokra bikás: az árfolyam a felhő fölött van, a felhő zöld bikás, a TK-kereszt szintén, a leszakadó távolság (Lagging Span) a felhő és az árfolyam fölött van. Egy klasszikus long belépésnek nincs addig értelme, amíg az árfolyam nem kúszik a felhő és a bikás TK-kereszt fölé, amire március 30-án sor került.

!!!Nem befektetési tanácsadás, a szerző magánvéleménye!!!

Kapcsolódó Filecoin cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük