A DAO-k jelentik a jövőt, a Wayfare segít megtalálni azt

A kriptoközösségen belül az új felkapott trend a DAO-k (Decentralized Autonomous Organization – decentralizált autonóm szervezet) lettek. Azt mondják róluk, hogy a DAO-k fogják megváltoztatni a vállalatok működési módját. Ennek megfelelően nagyon sok ember a kriptoszférában már keresi is a DAO-kat, amikkel pénzt akarnak keresni.

Rögtön rá is épült erre a trendre egy új szolgáltatás, ami DAO aggregátorként működik. A Wayfare, ami múlt héten indult el a Discord-on, segíti az embereket abban, hogy megfelelő DAO-kat keressenek, és fordítva.

A Wayfare a Discord robotokra épít abban, hogy megtalálja az embereknek és igényeiknek azt a 100+ DAO-t, amit a közösségi média platform jelenleg kezel. A felhasználóknak kérdésekre kell válaszolni arról mit szeretnének vagy mit nem, és a Discord botok elindítják a keresést a megfelelő DAO-k után, és bátorítja őket arra is, hogy kapcsolatba lépjenek hasonló gondolkodású vagy igényű emberekkel.

A Discord és a botok kapcsolata

A Discord-on az első robot 2015. decemberében jelent meg, miután a fejlesztők egy csoportja átírta a Discord API-t. Azóta a robotok vagy botok a Discord szerver életének integrált részét képezik. Több ezer bot aktív a Discord-on. A Chipbot például zenét streamel, a MEE6, közösségi média figyelemfelhívásokat szolgáltat, míg az IdleRPG lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy különféle játékokat játszanak egymással.

Az elmúlt egy évben a Discord a DAO-sok körében a közösségi média platformmá vált. Jelenleg a Discord több mint 100 DAO-t tart nyilván, de szinte naponta jelennek meg újak. A DAO felhasználók beözönlésével újabb és újabb robotok is megjelentek, amik az ő igényeiket akarják kiszolgálni.

Wayfare

A Collab.land például egy közösségi irányítási rendszer, amely működését szintén a robotokra építi, és képes monitorozni egy DAO-ban a tagok aktivitását. Ilyen eset lehet például, hogy egy új tag csak akkor csatlakozhat a DAO-hoz, ha egy bizonyos mennyiségű DAO tokent birtokol. Vagy egy hasonló eset, hogy a robot figyelheti, hogyha az egyik tag eladja a tokenjeit, és ezzel egy bizonyos limit alá esett a tokenjei száma, akkor megszüntetheti a tagságát.

A Wayfare megoldást a Digitalax tervezte és fejlesztette, és Web3 protokollként Ethereum és Polygon hálózatra építették.

A Wayfare megoldásnak többfajta felhasználási esete is lehet. Például valakinek szüksége lenne egy Solidity programnyelvet értő fejlesztőre, viszont nagyon nehéz egy ilyen specializált szakembert találni. Vagy egy másik eset, hogy valakinek egy olyan íróra lenne szüksége, aki rendszeresen tudna írni a Mirror-ra, az Ethereum alapú bloggoló platformra színvonalas cikkeket.

De akkor miért nem használják a Google-t és a Linkedin-t a Wayfare helyett?

A Wayfare azt mondja erről, hogy ezek nem olyan általános információk, amit egy Google keresés alapján könnyen meg lehetne találni. Ezekben az esetekben nagyon fontos az információ érzékenysége, a kapcsolatok, lehetőségek és gazdasági előnyök, amit a Wayfare képes kínálnak a felhasználóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük