A 100 legnagyobb kriptovaluta közül 72 coin árfolyama 90%-kal esett vissza

A CoinGoLive által összeállított lista szerint a medve által leuralt piacon a top 100 kriptovaluta közül 72 coin több mint 90%-kal esett vissza az eddigi árfolyamcsúcsokhoz képest.

Az azonban megállapítható, hogy egyelőre a nagyobb kapitalizációjú coinok jobban állnak, mint a kisebb tokenek. A piaci kapitalizáció szerinti top 10 kriptovaluta közül kilenc kevesebb mint 90%-kal esett vissza a mostani turbulens piaci környezetben. A Bitcoin 70,3%-os mínuszban van a 2021. novemberi 69.000 dolláros csúcsához képest. A második helyen álló Ether 78%-ot esett vissza a 4.878 dolláros csúcsához képest.

coin visszaesés

A top 10 coin további tagjai között van még a Binance BNB, a Cardano ADA, a Solana SOL és a Polkadot DOT, amelyek 68% és 88% között estek vissza. A listából természetesen kimaradtak a stabilcoinok, a Tether (USDT), az USD Coin (USDC) és a Binance USD (BUSD), mert azok árfolyama a dollárhoz van rögzítve. A 10 legnagyobb coin közül az XRP a kivétel, amely 90,6%-ot esett vissza az eddigi csúcsához képest.

Összességében elmondhatjuk, hogy a top 10 coin átlagos esése az ATH-hoz képest 79%. A top 20 coin esetében azonban az átlagos visszaesés az ‘all-time high’-hoz képest 81,1%.

A kriptotőzsdék natív tokenjei a mostani medvepiac “nyertesei”

A riport alapján megállapítható, hogy a tőzsdei tokenek jobban teljesítenek, mint a szektor általánosságban. Ugyanis ezek a tokenek átlagosan mindössze 68,3%-kal estek vissza az ATH-jukhoz képest.

A legjobban teljesítő token ebben a kategóriában az Unus Sed Leo (LEO), amely csak 38,87%-ot esett. A LEO a Bitfinex tőzsde és kereskedési platform Ethereum-alapú utility tokenje, amelyet a kereskedők díjainak csökkentésére használnak.

A CoinFLEX tőzsde natív FLEX tokenje 83. legnagyobb kriptovaluta a piaci kapitalizáció alapján. Ez is viszonylag immunisnak tűnik a negatív piaci körülményekhez, mindössze 38,6%-ot esett az ATH-hoz képest. A FLEX-et a tranzakciók kifizetésére és a kereskedési díjak csökkentésére használják a kereskedési platformon. A projekt a tokenégetési mechanizmusát hirdeti az árfolyam ellenállóképességének okaként.

A KuCoin kereskedési platformhoz tartozó utility token, a KuCoin Token (KCS) 61,43%-os visszaesést esett vissza az árfolyamcsúcsához képest. A KCS egy ERC-20 token, amelyet szintén a tőzsdei díjak csökkentésére használnak, és a kriptotőzsde által kifejlesztett blokklánc, a KuChain natív tokenje.

Számos kriptovaluta az elmúlt héten szenvedte el veszteségeinek nagy részét. A teljes kriptopiaci kapitalizáció 24%-kal, 1,3 billió dollárról 996 milliárd dollárra esett vissza az elmúlt napokban. Ez idő alatt a BTC is mintegy 35%-ot vesztett értékéből, a június eleji 30.500 dollárról 20.216 dolláros mélypontra esett június 15-én.