A Baby Boomerek és az X generáció is oda-vissza van a Bitcoinért

A Baby Boomerek (a II. világháború után születtek) – és az X generáció (1965 és 1980) Bitcoin iránti érdeklődése már a sztratoszférát súrolja, állítja Nigel Green, a deVere Group vezérigazgatója.

Már többször kiveséztük az Y generáció a kriptovaluták, többek között a Bitcoin iránti növekvő étvágyát. Most pedig utazzunk vissza egy kicsit az elmúlt néhány évtized trendjeihez, és vessünk egy pillantást a Baby Boomerek és az X generáció világába. Arról már néhány hónappal ezelőtt beszámoltunk, hogy a Baby Boomerek bitcoin befektetései az eget verik a koronavírus kirobbanása óta. Nigel Green, a deVere Group pénzügyi tanácsadó és fintech szervezet vezérigazgatója észrevételei szerint az „idősebb” korosztály sem szeretne kimaradni a buliból. Az 55 év feletti ügyfelek körében végzett globális felmérésből ugyanis kiderült, hogy a megkérdezettek mintegy 70%-a már fektetett digitális valutákba, vagy tervez idén.

Az elmúlt hétvégén a Bitcoin újabb rekordot döntött, ezen a héten azonban az árfolyam kicsit megcsappant. Mindezek ellenére Green szerint fontos megemlíteni, hogy „a Bitcoin ára az utóbbi 12 hónapban csaknem 360%-kal emelkedett. Ehhez pedig jelentősen hozzájárult Elon Musk, és más intézményi befektetők bitcoin iránti megnövekedett érdeklődése.” Nos, a bikapiac valóban sokakban felkeltette a befektetési vágyat, és nem csak a már „digitális világba született fiatalabb generációk körében tarolt. A Boomerek és az X generáció szintúgy felhúzta a kesztyűt, és izgatottan figyeli a digitális valuták piaci mozgását. Ez pedig annak tudható be, hogy ők is elismerték, hogy a jövő valóban a digitális valutákban rejlik.”

#hashtag: Digitális arany

Míg az Y generáció számára a legnagyobb hajtóerő a média és annak befolyása, az idősebb generáció egyéb, megfoghatóbb okokból fordul a kriptovalutákhoz:

A felmérés 55 éven felüli válaszadói közül többen megemlítették a rohamos pénznyomtatás hátrányait. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy ez a hagyományos valuták leértékelődésével, valamint infláció veszélyével járhat. Továbbá, a válaszadók többször is „digitális aranyként” emlegették a Bitcoint” – nyilatkozta Green.

A „digitális arany” elnevezés pedig már régóta a levegőben van. A „nagyok” előszeretettel fektetnek bitcoinba, mely az Egyesült Államokban már az arany népszerűségét is meghaladja. Most pedig kiderült, nem csak az Y generáció járul hozzá a kriptók árfolyamának mozgásához. Az idősebb generáció szintúgy felismerte a kriptovaluták előnyeit, mellyel Green szerint „a pénz forradalmát idézhetik elő. A világ vagyonának legnagyobb részét ugyanis Baby Boomerek és az X generáció birtokolja. Növekvő érdeklődésük pedig hosszú távon tovább fogja pumpálni az árfolyamot.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük