A Binance az amerikai adóhivatal volt szakértőjét nevezte meg egyik új igazgatójának

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy számos figyelmeztetését követően javítsa pozícióját a pénzügyi szabályozószervekkel a világ körül. Most az amerikai adóhivatal (IRS) egy volt szakértőjét vették fel csapatukba, aki a cég új globális hírszerzésért és vizsgálatokért felelős igazgatója lesz.

Gambaryan 10 évig dolgozott az IRS-nél

Egy hivatalos sajtóközlemény keretében szeptember 30-án jelentette be a Binance, hogy Tigran Gambaryan csatlakozik a tőzsde vezetőségéhez. Gambaryan a cég új globális hírszerzését és vizsgálatokért felelős igazgatója lesz.

Rezüméje pedig pontosan olyan, amire a Binance mostanában a szabályozókkal való csatározás közepette különösen vadászik: Gambaryan ugyanis korábban 10 évet húzott le az amerikai adóhivatal ügynökeként.

A sajtóközlemény szerint Gambaryan munkája „a külső és belső vizsgálatokra fog fókuszálni, hogy ezzel akadályozzák meg a veszélyeket és a pénzügyi veszteségeket”. A Gambaryan által vezetett audit csoport ezen felül a szabályozó és bűnüldöző szervezetekkel is szorosan együtt fog működni a világ minden táján.

Gambaryan jól ismeri a kriptovaluták és tőzsdék világát, hiszen már az IRS-es évei alatt is több ilyen üggyel került kapcsolatba. Többek között a MT Gox tőzsde ügyével és a Silk Road korrupciós eseteivel is foglalkozott. Ezen felül rengeteg tapasztalata van az adóelkerülés, a személyazonosságokkal való visszaélés, a terrorizmus finanszírozása és a nemzetvédelem témáiban is, jelentette a CryptoPotato híroldal.

Gambaryan a kinevezése után nyilatkozatot is tett. Ebben kiemelte mennyire fontos, hogy a globális bűnüldözési szerveknek megmutassa a Binance elköteleződését a kriptovaluták illegális használata elleni küzdelem mellett.

„A folyamatosan fejlődő kriptoszektornak szüksége van arra, hogy szorosan együttműködjön a piaccal, a bűnüldözéssel és a szabályozókkal. A célunk az, hogy növeljük a bizalmat a kriptopénzekben azáltal, hogy a Binance vezető szerepet vállal az emberkereskedelem, a zsarolóvírusok és a terrorizmus finanszírozása elleni harcban,” tette hozzá az új igazgató.

A Binance az amerikai adóhivatal volt szakértőjét nevezte meg egyik új igazgatójának

A tőzsde minden országban próbálja javítani kapcsolatát a szabályozókkal

A Binance, miután számos ország pénzügyi szabályozó testülete figyelmeztetésben részesítette a tőzsdét, az utóbbi hónapokban több szálon is javítani akarta a helyzetét. Egyrészől bejelentették, hogy végre új központot alapítanak a cég számára, és a jelenlegi struktúráját is erősen átszerveik az átláthatóság jegyében.

Másrészről pedig a Gambaryanhoz hasonló szakértők bevonásával próbálják javítani a szabályoknak való megfelelésüket. Augusztusban egy pénzmosás elleni ügyekért felelős szakértőt neveztek ki a tőzsdénél Greg Monahan személyében. Szeptember elején pedig Aron Akbiyikiant az auditálás és vizsgálatokért felelős vezetőnek választották meg.