A Binance egyesített stabilcoin piacot nyit

A Binance egyre több lehetőséget lát a stabilcoinokban: bejelentették, hogy egy új egységes, stabilcoin piacot hoznak létre. Bár még a konkrét részleteket nem osztották meg, de az biztos, hogy az USDT tether a piac része lesz – ez volt ugyanis az első stabilcoin, amivel a Binance-on kereskedni lehetett. A Binance határozott támogatása sokat jelenthet a stabilcoinok jövőbeni elterjedésének, eddig ugyanis sokan szkeptikusak voltak a stabilcoinokkal szemben.

Az USDT mostantól USDⓈ –ként lesz listázva: a Binance a stabilcoinok jelének ugyanis a Unicode szimbólumot választotta.

“A Binance átalakította az USDT piacot a platformon, így az most egy kombinált stabilcoin piac lesz a jövőben. Ennek fő oka az, hogy több valutapárt tudjunk ajánlani különböző stabilcoinokal alappárként. Kérjük, mindenki vegye figyelembe, hogy az USDⓈ nem egy új stabilcoin: ez a Binance új stabilcoin piacának szimbóluma.”

Mi az a stabilcoin, és miért akarja a Binance?

Maga a stabilcoinok működése viszonylag egyszerű: 1:1 váltóárfolyamon rögzítve vannak egy adott fiat fizetőeszközhöz (pl. a Tether esetén a dollárhoz). Azonban eddig sokan kissé szkeptikusak voltak a stabilcoinokkal szemben: nem minden esetben lehet ugyanis tudni, hogy valójában van-e fiat pénz fedezet ebben az arányban a coin mögött.

Azonban, aki hajlandó vállalni ezt a kockázatot, annak számos előnyt is tudnak biztosítani: sokkal rövidebb idő alatt jut el pl. a kriptovaluta a bankkártyánkra, illetve amennyiben a kereskedést felfüggesztjük egy ideig, stabilizálja is az összeget – mivel fiat pénzhez van rögzítve, ezért csak annyiban változik az értéke, mint a fiat pénzé.

Jelenleg mindössze néhány jelentősebb stabilcoin van a piacon, de összességében még nem képviselnek igazán átütő erőt. A Binance a jövőre épít: szerintük egyre több stabilcoin lesz, ők ugyanis arra számítanak, hogy több fiatpénz árfolyamához, mint pl. az euro vagy különböző ázsiai valuták, is rögzítenek újabb stabilcoinokat. Ahhoz pedig, hogy minél hamarabb a legjobb felhasználói élményt biztosítsák, proaktívak akarnak lenni: már most elkezdik a piac kiépítését.

Jelenleg a legnagyobb stabilcoinok a Tether USD, a Paxos Standard és a USD Coin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük