A Binance-en még mindig nem érhető el az euróban történő banki átutalás

A banki átutalás lehetőségét ideiglenesen függesztették fel a nyár folyamán a Binance-nél, azonban az átutalás máig nem érhető el az eurót utalni kívánó ügyfelek számára.

A Binance próbálja rendezni a helyzetét az európai szabályozószervekkel

Július 7-én, azaz két hónapja jelentette be a Binance, a legnépszerűbb kriptotőzsde a világon, hogy kénytelen felfüggeszteni a SEPA utalásokat európai ügyfeleik számára.

„Rajtunk kívül álló okok miatt ideiglenesen felfüggesztjük az euró befizetések esetében a SEPA utalás lehetőségét. Keményen dolgozunk azon, hogy partnereinkkel közösen találjunk egy megoldást, és köszönjük a türelmeteket” – írták a nyári közleményben egy email keretében.

És hogy mik voltak ezek a Binance-en kívül álló okok? Nos, legfőképpen a szabályozók. A Binance ugyanis több európai országban is problémákba ütközött a szabályok állítólagos be nem tartása miatt. Többek között az olasz értékpapírfelügylet és a holland központi bank figyelmeztette a tőzsdét arra, hogy nem felelnek meg a szabályozásoknak. Angliában a Barclay függesztette fel az összes bank- és hitelkártya tranzakciót, amelyet a Binance-re történő befizetésre használtak. Ezt azt követően tették, miután az angolok pénzügyi felügyelő szerve, az FCA is figyelmeztetést adott ki.

Az elmúlt hónapokban aztán a Binance egyértelműen elkötelezte magát a szabályozókkal való együttműködés mellett. Az ügyfelek irányába történő kommunikáció során is rendszeresen kihangsúlyozták, hogy a szabályozás csak segíteni fogja a kriptoszféra fejlődését, és ennek ők is teljes mértékben meg szeretnének felelni.

A Binance-en már két hónapja nem érhető el az euróval történő banki befizetés
Visa és Mastercard kártyákkal még mindig lehet fizetni a Binance.-nél

A Binance banki átutalás felfüggesztése egyébként nem jelenti azt, hogy azok az európai ügyfelek, akik euróban szerettek volna befizetni számlájukra, megoldás nélkül maradtak volna. A bank- és hitelkártyás befizetés továbbra is elérhető a platformon; Visa és Mastercard kártyákkal ugyanúgy elérhető az eurós befizetés. Az azonnali kriptovaluta vásárlás esetén is igénybevehető ugyanez a bank- és hitelkártyás befizetés.

A szabályozókkal való együttműködés az elmúlt hetekben már egyértelműen hozott előrelépést. Az FCA például augusztus 25-én megváltoztatta korábbi álláspontját, így a nyár végi frissítésében már engedélyt adott a Binance működésére a szigetországban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük