A Binance évértékelője és merre tovább


Akármekkora is volt a medvepiac 2018-ban, a Binance jó évet zárt: bár mindössze 18 hónapja alapították, mára a kriptoszektor egyik legjelentősebb szereplőjévé nőtte ki magát a sorozatos bővítésekkel és új szolgáltatásokkal. A CEO, Changpeng Zhao, akit szlengben csak CZ-ként ismernek, pedig most egy blogbejegyzésben tekintett vissza az elmúlt évre. Na, meg persze arra, is hogy mit várhatunk 2019-től.

A Binance éve

CZ a visszatekintő blogbejegyzésében természetesen először az árakra tért ki: a medvepiacban ugyanis a legtöbb embert az foglalkoztatja, hogy “jó, jó, de mégis miért ilyen alacsonya az árak?”. Erre szépen felépített magyarázata volt.

Elsőként a 2017-es túl magas árakat említette, amelyet várható volt, hogy a piacnak ki kell előbb-utóbb javítania. Második érvként az ICO projekteket hozta fel példának – amik közül inkább több, mint kevesebb elbukott 2018-ban. Az pedig már csak hab a tortán, hogy jó pár jelentősebb hackertámadás és a szabályozási bizonytalanságok is bekerültek a mixbe – ezek pedig mind-mind negatívan hatottak az árakra.

“A káosz közepén pedig a Binance nem adta fel az alapértékeit. Keményen dolgoztunk azért, hogy növeljük a pénz szabadságát globálisan, miközben nem áldoztuk fel a rendszer biztonságát és könnyű használhatóságát. Azért is keményen harcoltunk, hogy megvédjük a felhasználóinkat és a közösségünket. Arra a két dologra koncentráltunk, amit a legjobban tudunk: a BUIDL-re és az adoptálásra” írta CZ a blogbejegyzésben.

A Binance évértékelője és merre tovább

A ‘Buidl’ miszerint inkább új kriptoprojekteket kell fejleszteni, és az adoptálás, miszerint minél szélesebb körben kell elterjeszteni a kriptovalutákat, határozottan az alapértékei voltak a Binance éves működésének. Az afrikai kontinensen megnyitott tőzsdék vagy a Binance Labs befektetési alap és a Binance Incubator elindítása mind-mind példa a Binance 2018-as fejlődésére. Még a filantrópiába is belekóstoltak a Charityvel – itt különböző társadalmi projekteket segítettek a blokklánc használatával. A Binance Academy elindítása pedig a következő generáció oktatását célozza meg több nyelven elérhető oktatócikkekkel.

Pozitívan indítani az évet

És hogy mik a tervek 2019-re?

“Több a lehetőség most, mint amikor az ár rekordmagasságokban járt. A projektek értékelése sokkal reálisabb, az előző káosz hamujából pedig sokkal erősebb csapatok emelkedtek ki. Ráadásul a világ minden táján a kormányok is el kezdtek érdeklődni a kriptók iránt, és azon versenyeznek, ki tudja a leghamarabb bevezetni.”

CZ tervei nagyok 2019-re: további terjeszkedés és még szélesebb körű elfogadottság. 2018-as év teljesítményét elnézve pedig a tervek nem tűnnek túlzásnak, sőt nagyon is reális célok.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.