Eljárás ide vagy oda, a Binance felhasználói bázisa 30%-kal nőtt

A legnagyobb kriptotőzsde 40 millió fiókkal bővítette felhasználói bázisát idén.

A Binance kriptotőzsde felhasználói bázisa 30%-kal nőtt 2023-ban, emelte ki Richard Teng vezérigazgató csütörtökön. Ez komoly erőt jelez, és ezzel a világ legnagyobb kriptovaluta kereskedési platformja megpróbál túllépni az amerikai szabályozókkal való novemberi megegyezésen és az alapító Changpeng “CZ” Zhao távozásán.

A Binance év végi jelentésében Teng elmondta, hogy “a nettó beáramlás nagyon erős volt, miközben az új felhasználók folyamatosan érkeztek” Zhao bűnösségének beismerését követően is. A megegyezés szerint a Binance beleegyezett, hogy 4,3 milliárd dollárt fizet az amerikai értékpapírpiaci törvények megsértése miatt.

Binance

A növekedés azonban nem korlátozódott csupán a Binance tőzsdei termékeire. A Binance Pay, a Binance Earn és a peer-to-peer platformja is növekedett. Teng szerint az “intézményi befektetők” is nagy érdeklődést mutatnak.

Összességében a Binance 40 millió új regisztrációval 170 millióra növelte a regisztrált felhasználók számát.

A vállalat arról számolt be, hogy 2023-ban 213 millió dollárt költ a jogi megfelelés biztosítására.

Fokozta a tőzsdén és az NFT piactereken folytatott pénzmosás elleni intézkedéseket, létrehozta a tranzakciók nyomon követésére szolgáló házon belüli ügyviteli rendszert, és alávetette magát egy biztonsági auditnak, amely ebben a hónapban fejeződött be.

A kiadások oldalán így már 35%-os növekedést mutatnak 2022-hez képest, és a jövő évi számla szinte biztosan jóval nagyobb lesz. A kriptotőzsde ugyanis vállalta, hogy a következő öt évben bevezet egy, az amerikai kormány által jóváhagyott megfelelőség-ellenőrzési rendszert is.

2023-ban a Binance szabályozói kapcsolattartó csapata közel 60 000 kérést dolgozott fel, amelyek a bűnüldöző hatóságoktól érkeztek világszerte, és 120 képzést is tartott ebben a témában.

“Ez a szervezet arra épül, hogy hosszútávon működni tudjon – nem éveken, hanem évtizedeken keresztül.” – írta a végén Teng.