A Binance hitelek mögött most már a Solana is állhat biztosítékként

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje nemrégiben bejelentette, hogy mostantól két újonnan jegyzett biztosítékot lehet felajánlani a Binance Loans programjához. Mostantól SOL és AVAX tokenek is felajánlhatóak fedezetként a Binance hitelei mögé.

A Binance Loans lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kripto tokeneket vagy altcoinokat kölcsönözzenek az azonnali/határidős/tőkeáttételes kereskedéshez. Ez lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek a magas hozamokat adó tokenek kereskedéséhez vagy további hozamhoz jussanak stakingből.

A Solana 2021-ben hatalmas növekedésen van túl. Piaci kapitalizációja 85 millió dollárról 53 milliárd dollárra nőtt. Decentralizált okos szerződéses blokklánca a projektek teljes ökoszisztémájának gerincét képezi, amelyen immár több mint 400 aktív protokoll és decentralizált alkalmazás működik.

A Solana iránti figyelem folyamatosan növekedett 2021-ben. Szeptember 15-én azzal érte el a csúcsot, amikor a teljes protokoll leállt a hatalmas méretű felhalmozódott tranzakciók miatt. Ezek a tranzakciók aztán elárasztották a Solana tranzakciófeldolgozási sorát, letiltva a hálózatot a kritikus meghibásodással.

Az Avalanche egy másik magas szintű blokklánc protokollt képvisel, amely felkerült a Binance Loans hivatalos listájára. A jelenlegi iparági statisztikák szerint az Avalanche rendelkezik a leggyorsabb okos szerződés platformjával a tranzakció véglegesítésig eltelt idő alapján.

A Binance szerint a felhasználók mostantól az AVAX-ot és a SOL-t is elérhetik fedezetként. Alacsonyabb kamatlábak állnak rendelkezésre a magasabb besorolású VIP felhasználók számára, míg a kölcsönök normál kamatlábait a hiteltartozási napok számához igazított lejárati adatlap alapján lehet megtalálni.

Lényeges különbség van azonban a SOL és az AVAX között: a kettő közül csak SOL biztosítékok használhatók stakingre.