A Binance új partnerséget jelentett be – kriptofizetés jön a Shopify-ra

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance ebben a számára zűrzavaros időszakban új partnerséget jelentett be az Alchemy Pay-jel. A tőzsde célja, hogy a kriptofizetési lehetőségeket eljuttassa az e-kereskedési platformokhoz, például a Shopifyhoz is.

A tőzsde Binance Pay funkciójának használatával a partnerség lehetővé teszi a felhasználóknak és kereskedőknek, hogy kezelési költség felszámítása nélkül küldjenek és fogadjanak több mint 40 féle kriptovalutát világszerte.

A 18 országban működő Alchemy Pay hálózatának kereskedői közé tartozik a Shopify, amely világszerte 1,75 millió kiskereskedőt támogat az online kereskedelem területén. További partnerei közé tartozik az Arcadier szoftvercég és a QFPay mobilfizetési vállalat is.

E hír megjelenése jól jött a Binance-nek a közelmúltbeli sok rossz hír és negatív események után. A cég az elmúlt hónapokban a globális pénzügyi szabályozás intézkedéseinek esett áldozatul több országban is. Az Egyesült Királyságban a Financial Conduct Authority a Binance ellen hatósági intézkedéseket hozott. Ennek hatására legalább négy bank, köztük a HSBC és a Barclays is megakadályozta ügyfeleit abban, hogy átutalásokat hajtsanak végre a nehézségekkel küzdő kriptotőzsdére. A Binance hasonló szabályozási nehézségekkel szembesült az Egyesült Államokban, Japánban és a Kajmán-szigeteken is.

Tech startup-ból kriptobank?

Changpeng Zhao, a vállalat vezérigazgatója nemrég felismerte, hogy a vállalatnak tech start up-ból pénzügyi szolgáltató vállalattá kell válnia ahhoz, hogy teljes mértékben szabályozni lehessen ezekben a hatáskörökben. Zhao azt is felismerte, hogy nem ő a legjobb személy a vállalat vezetésére az átalakulás során. Ezért aktívan keresi a megfelelő helyettest a cég vezetői szerepére.

Egy korábbi cikkünkben már írtunk az átalakulásról, melyben Zhao így nyilatkozott:

„Arra törekszünk, hogy egy teljesen szabályozott pénzügyi intézmény váljon belőlünk”, mondta Zhao. Majd hozzátette, hogy az átállás alatt „rendkívül nyitott” lesz arra, hogy ráleljen leendő utódjára, aki reményei szerint több tapasztalattal rendelkezik majd a szabályozásokat illetőleg mint ő.

„Nemzetközileg elismert engedélyekre szeretnénk szert tenni”, egészítette ki mondandóját CZ. „Innentől kezdve financiális intézményként fogunk funkcionálni.”

Érdekes lesz látni, hogy hogyan sikerült megvalósítani ezt a transzformációt.