A Binance.US a következő három évben tőzsdére mehet

Érdekes információt osztott meg nemrégiben Changpeng Zhao, a Binance alapítója és CEO-ja. A tervek szerint a Binance.US, a Binance amerikai leányvállalata a következő három évben tőzsdére készül.

A Binance.US hamarosan a Coinbase nyomdokaiba léphet,” mondta el CZ.

A Coinbase, a világ egyik vezető kriptovaluta tőzsdéje, úttörő lett a kriptoszegmensben azzal, hogy tőzsdére ment. Április közepén a kriptoplatfrom IPO-ja után a Nasdaq tőzsdén 400 USD környékén kereskedtek. Ma, a COIN ticker alatt belistázott részvényekkel 265 dollár körül kereskednek.

Az interjú során CZ azt is kiemelte, hogy a Binance.US nagyon közel áll ahhoz, hogy egy nagy privát finanszírozási kört indítson a következő hónapokban. Ez a kezdeményezés azonban azzal is jár, hogy a CEO pozíciója gyengülhet az igazgatósági testületen belül, mert a pénzért cserébe jogokat és felelősséget is át kell majd adnia.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Binance.US korábbi vezérigazgató Brian Books pont a napokban mondott le a tisztségéről. A korábbi vezérigazgató a közleményében nem részletezte, hogy pontosan mi áll a lemondása mögött. Csak annyit jegyzett meg, hogy különbségek voltak CZ és ő közötte azzal kapcsolatban, hogy milyen stratégiai irányokat kellene venni a Binance.US-nek.

Ég a talaj a Binance alatt

A bajok ellenére hasít a Binance

Annak ellenére, hogy a kriptotőzsdének az utóbbi hónapokban meggyűlt a baja a különféle szabályozótestületekkel is, mégis sikerült 800 és 1000 millió dollár közötti árbevételt generálnia az elmúlt egy évben Zhao elmondása szerint.

Pont a múlt héten jött végre a jó hír, hogy az egyesült királyságbeli pénzügyi szabályozó testület, az FCA (Financial Conduct Authority) megegyezett a kriptovaluta tőzsdével. A Binance ezt úgy kommentálta, hogy az FCA által júniusban megállapított követelményeknek a kriptotőzsde mindenben megfelel. Azonban a FCA még mindig felhívja rá a figyelmet, hogy a kriptotőzsdén végrehajtott tranzakciók jelentős kockázatot hordoznak, és a szabályozóhatóság nem tudja megfelelően felügyelni ezt a tevékenységet.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy nem ez volt az első eset, hogy CZ nyíltan egy IPO lehetőségről beszélt. A vezérigazgató már júliusban is megpendítette, hogy ez lehet a következő nagy dobás a kriptotőzsde részéről.