A bitcoin történelmet ír Európában – startol a Bitcoin Amszterdam 2022

A visszaszámlálás elindult, már csak pár nap van hátra a Bitcoin Amszterdam 2022 elstartolásáig. Az esemény október 12 és 14 között kerül megrendezésre és öltözteti narancssárgába a tulipánok országát.

A konferencia története

Vitalik Buterin és Mihai Alisie közös gyermeke, a Bitcoin Magazine immár harmadik éve valósítja meg a Bitcoin Conference nevet viselő rendezvényt, ami legelső alkalommal 2019-ben, Kaliforniában látott napvilágot. Az ezt követő évi megrendezésébe a covid sajnos beleszólt, így legközelebb 2021-ben, Miamiban találkozhatott újra a bitcoinisták serege. Ez volt az a szent hely, ahol Nayib Bukele elnök bejelentette, hogy El Salvadorban hivatalos fizetőeszközzé koronázza a bitcoint. A filmvászonról híres, napsütéses floridai város annyira jól szolgált helyszínként, hogy a 2022-es Bitcoin konferenciát is ide szervezték.

bitcoin amszterdam

Nagy örömünkre azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy Európába is elhozzák a Miami-beli kriptó hangulatot, és szerveztek egy újabb 2022-es Bitcoin konferenciát. A felhőkarcolókból brown cafék lettek, az időjárás néhány fokkal módosult, de a bitcoin iránti lelkesedés biztos, hogy a hűvös, holland levegőben is érezhető lesz. “No Region Left Behind” – tehát egy régió sem maradhat ki – hirdeti az esemény, amiért mi, európaiak igazán hálásak is vagyunk. A rendezvény helyszíneként szolgáló Westerparkban található, 19. század végi ipari épületekből álló komplexum egykor a város gázgyára volt, így a Westergas tökéletes helyszín a jövőbeli pénzügyi rendszer erőművének megünneplésére.

bitcoin amszterdam 2022

Kik lesznek az előadók?

Egy ilyen kaliberű rendezvény megkívánja, hogy ehhez illő előadókat láthassunk a színpadokon. A konferencián jelen lesz a sokak által Satoshi Nakamotónak hitt Adam Back, a Blockstream vezérigazgatója. Adam egy klasszikus cypherpunk, a titkosítási technológiák szószólója. Nem mellesleg a 90-es évekre visszanyúló aktivista múltja van a digitális készpénztérben, tehát mondhatni nem ma kezdte az ipart. Felbukkan majd Peter McCormack, a férfi, aki 561 alkalommal ült le a mikrofon elé a “What Bitcoin Did” című podcastjának felvétele érdekében. Vendégei közt tudhatta magát például az ízig-vérig bitcoinista Michael Saylor, a salvadori elnök, Nayib Bukele, vagy a biztonságot minden elé helyező, szintén podcast-házigazda, Matt Odell. Matt-tel egyébként szintén találkozhatunk az amszterdami konferencia keretei közt. További előadók többek között Stella Assange, Lina Seiche, Willem Middelkoop, Leopoldo López, Alex Gladstein, Stephan Livera és megannyi más, lelkes kriptobarát személyiség.

Hogyan képzeljünk el egy ilyen konferenciát?

A kriptoközösség egyik legszebb tulajdonsága a lazaság. Mindenki, aki kriptohívőnek vallja magát egyben a szabadság hirdetője is. Hisz egy ellenőrzés és centralizáció nélküli pénzrendszerben (és világban). Ebből kifolyólag egy ilyen rendezvény is kötetlen és laza a maga komolyságában. Az előadók nem prédikálni jönnek, hanem szabadon beszélgetni azzal a közösséggel, amelyben ugyanazt a motivációt, hitet és elszántságot látják, mint ami őket juttatta a színpadra.

A kétnapos workshopokkal, beszélgetésekkel, és kapcsolatépítéssel eltöltött idő fáradalmainak levezetéséről is gondoskodtak ám a szervezők. Lezárásként a résztvevők pénteken, a Sound Money Fest keretein belül szórakozhatnak kedvükre és koccinthatnak frissen szerzett tudásukra.

Mi ott leszünk!

Programtervet, és további részletes információkat az esemény hivatalos oldalán találhatsz. Fontos tudni, hogy minél közelebb érünk a kezdés időpontjához, a jegyek ára annál feljebb kúszik. Amennyiben szeretnél részt venni a konferencián, itt tudsz jegyeket vásárolni.

A konferenciáról készült egy bemutató videó is, ami a BitcoinBázis csapatának sikeresen meghozta a kedvét részvételhez. Ha egy előadó, program, vagy maga a rendezvény felkeltette a figyelmedet, kövess minket közösségi média felületeinken, hogy első kézből tájékozódj a konferencia eseményeiről és együtt élhessük át az igazi bitcoin életérzést!