A bitcoinnak hosszú utat kell megtennie a tömeges elfogadáshoz

A Facebook Audience Insights adatai szerint, a világ népességének kevesebb, mint 1%-a érdeklődik a bitcoin iránt. A felmérésből az is kiderül, hogy a 34 év alatti, felsőfokú végzettséggel rendelkező férfiak vannak többségben.

A Facebook 2,5 milliárd felhasználójából körülbelül 20–25 millió érdeklődik a bitcoin iránt, azaz a bolygó népességének nagyjából 0,3%-a. Ha ezt az adatot kivetítjük a föld lakosságának maradékára, azaz, akiknek van internet elérhetőségük, de nem rendelkeznek Facebook fiókkal, alig több, mint 0,5% nevezhető BTC érdeklődőnek.

A fiatal, egyedülálló férfiak kedvelik a bitcoint

A férfiakat – különösen a fiatal férfiakat – sokkal inkább érdekli a bitcoin, mint a nőket. A csoport 76%-át ők képviselik. Amint az alább is látható, a férfi és női BTC rajongók valószínűleg 25 és 34 év közöttiek, míg a legkisebb érdeklődéssel az 55 év felettiek rendelkeznek.

életkor és nemek megoszlása

 

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a bitcoin iránt érdeklődő emberek között 23%-kal nagyobb az esélye annak, hogy egyedülállók, és 36%-kal nagyobb a valószínűsége annak, hogy posztgraduális végzettségük van, a lakosság többi tagjához viszonyítva, derül ki a jelentése alapján. 71%-uk azt állítja, hogy egyetemi végzettséggel rendelkezik, ami 6%-kal képzettebbé teszi őket, a globális átlagnál.

Az információs technológiában (IT), a számítástechnikában, a matematikában és a műszaki szektorban dolgozó egyének között kiemelkedő a kriptovalutákért mutatott érdeklődés az üzleti és a pénzügyi szektorban dolgozókkal szemben. Az amerikai háborús veteránok és a katonaságban dolgozó emberek közül kerül ki a legkevesebb BTC rajongó.

Bitcoin-barát nemzetek

A nigériai Facebook felhasználókat érdekli leginkább a bitcoin. A kriptovaluta iránti kíváncsiságukat támassza alá az is, hogy az afrikai ország már évek óta rekorder a Google kereséseket illetően, hiszen itt keresnek a bitcoin szóra a legtöbben. Nigéria a világ egyik legmozgalmasabb bitcoin piacával rendelkezik, a népesség méretéhez és az egy főre jutó GDP-hez viszonyított volumen szempontjából. Ez látszólag azért van, mert az alacsony költségű BTC-t részesítik előnyben a hagyományos tranzakciókkal szemben.

országok

Mongólia a második helyen szerepel, egyre érdeklődőbb bitcoin táborával. Az ország viszonylag gyenge internetes lefedettsége miatt fordulhat elő az, hogy a LocalBitcoins-nak nincsenek listázott mongol vevői vagy eladói.

Az utóbbi években az ázsiai nemzet bányászati ​​csomópontként kezdett el beékelődni a kriptovaluták piacába. Mivel a villamos energia költségek alacsonyok és hideg az éghajlat, kifejezetten kedvezőek a körülmények a kriptobányászatnak. Úgy tűnik, hogy a bitcoin bányászati szektor jelenléte megfertőzte a helyi lakosságot is.

Venezuela, a világon az egyik ultra bitcoinbarát gazdaság, amely az egy főre jutó volumen alapján bejutott a világ top 3-as listájára. A dél-amerikai ország lakossága 200%-kal nagyobb érdeklődést mutat a BTC iránt.

A Facebook Audience Insights elemzésének azonban megvannak a korlátai. Előfordulhatnak a jelentésben pontatlanságok, az eredmények mégis azt mutatják, hogy a globális bitcoin közösség mérete jelentéktelen, és nagyon specifikus demográfiai sajátosságokkal rendelkezik, hiszen nagytöbbségük fiatal, technológiára nyitott férfi. A BTC fokozott elfogadása fizetési eszközként, befektetésként és intézményi eszközként a jövőben minden bizonnyal nagyobb érdeklődést fog kiváltani a lakosságból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük