A Bitcoint akarta a Facebook először digitális fizetőeszközként a Libra helyett

  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bill Barhydt, az Abra Bitcoin befektetési platform vezérigazgatója nemrégiben azzal jött elő, hogy a Facebook munkavállalóitól hallotta, hogy a Bitcoint akarták felhasználni mint a Facebook kriptovalutáját a fizetési platformhoz. Azonban a közösségi média óriásnak nem volt más választása, le kellett fejleszteni egy saját kriptovalutát a Bitcoin skálázhatóságának korlátjai miatt.

Miért lett a Libra?

Barhydt múlt héten beszélt erről a What Bitcoin did podcastben, ahol Peter McCormacknak volt a vendége. Barhydt állítását arra alapozza, hogy több olyan Facebook munkatárssal is beszélt, akik közvetlenül részt vettek a Libra projektben.

Az Abra év elején indította el a részarányos részesedéses befektetési platformját a Bitcoinnal, és olyan neves befektetőket tudhat maga mögött mint az American Express Ventures és a Foxconn Technology Group.

A Facebook preferálta a Bitcoint, ugyanis nagyon hisznek a rendszerben. Viszont ha egy nagy átutalási rendszert akarsz építeni és határokon átnyúló kereskedelmi stratégiát akarsz fejleszteni és van napi 1.2 milliárd felhasználód, miért választanád a Bitcoint. A tranzakciós díjak az egekbe szállnának. A rendszer tarthatatlanná válna.”

Barhydt elmondta, hogy a Facebook minden opciót megvizsgált, megnézték a Bitcoin skálázási megoldását, a Lightning Networkot is.

Ezek ott okos srácok, tényleg mindent átgondoltak, a Lightning Network is a célkeresztben volt. De azt a konklúziót vonták le, hogy a Bitcoin nem optimalizált egy fizetési hálózathoz, a Bitcoin digitális pénzként tud csak jól működni.

A Facebook új fizetési rendszerének nemcsak magát a Facebookot kell kiszolgálnia, hanem a többi platformját is mint a WhatsApp, Messenger és Instagram.

Mi lesz internet fizetőeszköze?

Korábban a héten a Twitter vezére, Jack Dorsey is megszólalt a témában. Ő leszólta a Librát, és kijelentette, hogy a Bitcoin lesz az internet egyetlen igazi fizetőeszköze, és nem valami kereskedelmi alternatíva.

Barhydt a podcast végén arról is beszélt, hogy habár a Libra most még nem több egy privát adatbázisnál, azonban a Facebooknak komoly tervei vannak arra, hogy a Librát egy ‘skálázható Bitcoinná’ fejlessze.

Lehet hogy Mark Zuckerberg és Jack Dorsey is egyre gondolnak, és a Libra lehetne az internet egyik fizetőeszköze a jövőben?

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.