A Bitfinex tőzsdéről ellopott coinokat mozgatták most a hackerek

A hackerek nagyjából 38,7 millió dollár értékű Bitcoint utaltak át a napokban a körülbelül 1,3 milliárd dollár értékű Bitcoint tartalmazó tárcákból. A tárcák még a Bitfinex kriptotőzsde 2016-os feltörésével hozhatók kapcsolatba.

Emlékezetes esemény volt 4 évvel ezelőtt, amikor a Bitfinex kriptotőzsdéről 2016-ban 119.756 Bitcoint loptak el.

A Whale Alert július 27–28-án közzétett egy tweet-sorozatot. E szerint a tárca címek, amelyek köztudottan a valaha elkövetett egyik legnagyobb kriptotőzsde támadás érintettjei voltak 3.503 Bitcoin-t (BTC) mozgattak 12 tranzakción keresztül. Ez megközelítőleg 38,7 millió dollárt ér.

A legnagyobb egyedi mozgás 476,32 BTC volt, vagyis körülbelül 5,2 millió dollár, míg a legkisebb 2,612703 BTC, ami körülbelül 28 849 dollár volt.

Lassan mozgó milliárdok a kriptovilágban – a Bitfinexről ellopott BTC 1-2%-át mozgatták

A Bitfinex 2016-os feltörésért felelős hekkerek eddig a tőzsdén ellopott összegnek csupán 1-2% -át mozgatták. A HODLing stratégia valószínűleg kifizetődő számukra. A HODLing-nak köszönhetően a zsákmány akkoriban csak 72 millió dollárt ért, most pedig ez az összeg 1,3 milliárd dollár.

A kriptopiacra beáramló ilyen nagy mennyiségű coin potenciális hatása azonban problémás lehet. Úgy tűnik, hogy a Bitcoin árát azonban most ez nem igazán befolyásolta. Hasonlóan nem keltett nagy hullámokat az sem, amikor a Satoshi Nakamoto-hoz kapcsolódó régi címek alatt lévő tokenek 50 BTC-je májusban mozgatva lettek.

A mozgás hiánya az eltulajdonított coinok esetében arra utalhat, hogy a bűnözők nehézségekkel szembesülnek a digitális eszközök átmosásában, mivel egyre szigorúbbak az előírások, és a tőzsdéknek is komolyabb KYC és AML szabályozásnak kell megfelelniük. Külső források júniusban arról számoltak be, hogy a lopásokhoz kapcsolódó tárcák korábbi transzfereiből származó 736 BTC az orosz darknet-piacra, a Hydra-ra került, néhány coin pedig visszajutott magára a Bitfinexre is.

Ügyeljünk a biztonságra

Érdemes tehát mindig kellő körültekintéssel és óvatossággal menedzselni a tőzsdei aktivitásunkat. Ajánlott erős jelszóval és kétfaktoros autentikációval levédeni a profilunkat, és mindig csak annyi coint tartsunk a tőzsdén, amivel kereskedni szeretnénk. Ha nem akarjuk aktívan kezelni a porfóliót, érdemes áthelyezni az eszközöket hidegtárcákba. További hasznos tudnivalókat ebben a cikkünkben írtunk össze. Tartsuk be ezeket az óvintézkedéseket, hogy ne kerüljünk a Bitfinex áldozatok csoportjába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük