Apad a Bitfinex hidegtárcáiból a bitcoin

Úgy tűnik, hogy a Bitfinex hidegtárcái nagyot zsugorodtak, mivel a jelentések szerint az elmúlt 70 napban 57.000 BTC-t (441 millió dollárt) vettek ki belőle.

A Bitfinex BTC hidegtárcájának egyenlege folyamatosan csökken. A mutatók a tőzsdei BTC állomány jelentős fogyatkozását jelzik.

A Bitfinex BTC mérlegei esnek

A kriptovaluta világában mozgók észrevehették, hogy a BTC mennyisége a Bitfinex hidegtárcáiban jelentősen lecsökkent. Ez éppen pont akkor történik, amikor a névben független, de a Bitfinex érdekkörébe tartozó Tether Treasury úgy nyomtatja az USDT stabilcoint, mint még soha. Több mint egy milliárd dollár értékben adtak ki USDT-t kevesebb, mint egy hónap alatt.

Amint az egyik felhasználó is rámutatott, a Bitfinex-ről 57 000 BTC-t vettek ki mindössze 70 nap alatt. Ez körülbelül 441 millió dollár a jelenlegi árakon.

2019. decemberében a BeInCrypto arról számolt be, hogy a Bitfinex hidegtárcájában kb. 146.000 BTC volt. Ez a szám azóta folyamatosan növekedett, de most az elmúlt három hónapban hirtelen lecsökkent.

A Bitfinex megpróbál javítani a statisztikán

Zack Voell (@Zackvoell) nemrégiben írt tweetje a Twitteren jelentős felbolydulást váltott ki. Megállapította, hogy az elmúlt 30 napban több mint 176.000 BTC-t vontak ki a Bitfinexről. Sok ember figyelmét felkeltette ez a hatalmas szám.

A Bitfinex CTO-ja, Paolo Ardoino azonban gyorsan reagált. Szerinte ez nyilvánvalóan helytelen, mert “nem kezeli helyesen a címek megváltoztatását”. Azt is elmagyarázta, hogy “A Finex határozottan néhány nagyobb OTC ügylet közepén van, és a bemutatott statisztika biztosan rossz.”

A hiba valószínűleg abból származott, hogy a ViewBase, aki a számok összeállításáért felelt, helytelenül számolta a bech32 címeket. Azóta ezt korrigálták, de a számok továbbra is magasak.

A ViewBase megállapítása szerint 52.542 BTC-t (407 millió dollárt) vontak ki a Bitfinexből az elmúlt 30 napban. Összehasonlításképpen, a Kraken volt az a tőzsde, amely ebben az időszakban a második legnagyobb BTC kivételt tapasztalta 4.892 BTC-nal (38 millió dollár). De a kettő között nagyságrendi különbségekről beszélünk.

7,5 milliárd dollár értékű USDT-t bocsátottak ki

A csökkenő BTC mennyiség a Bitfinex hidegtárcájában éles ellentétben áll az USDT kibocsátások rekordszintű arányával. Állítólag „hullámzó” kereslet mutatkozik az USD-alapú altcoinok iránt, de úgy tűnik, hogy a Tether Treasury ennek ellenére nagy mennyiségben bocsát ki USDT-t.

A BeInCrypto jelentése szerint a Tether nemrégiben újabb 15 millió dollár értékű USDT-t bocsátott ki a TRON hálózaton – ez igazán ritka jelenségnek számít az elmúlt hónapokban tapasztalt környezetben. A Tether Treasury ismert arról, hogy USDT-jét több hálózaton is terjeszti. A  Tether Treasury jelentése szerint már több mint 7.5 milliárd dollár értékben került USDT kibocsátásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük