A Brave integrálta a Gemini kriptotőzsdét böngészőjébe

A Brave egy újabb sikeres partnerséget jelentett be. A böngésző integrálta a Gemini kereskedési platform widgetjét, és ezzel már a második kereskedési platform érhető el közvetlenül a böngészőből a Binance után.

Úgy tűnik, hogy a személyes adatok védelmére kiemelten ügyelő böngésző fokozatosan növekvő népszerűsége és az egyedi hirdetési modellt kínáló üzletstratégiája is nagyon vonzó a nagy cégeknek.

A Brave integrációk

Pár hónapja volt csak, hogy a Brave bejelentette partnerségét a Binance kriptotőzsdével, és integrálta a böngészőjébe a Brave plugint. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzákössék a Binance tárcájukat a böngészőben futó profiljukhoz.

A Gemini erős versenytársa a Binance tőzsdének. A Brave-be beépített widget hasonlóan fog működni mint a Binance bővítmény, a felhasználók vásárolhatnak, eladhatnak és tárolhatják is a kriptóikat. Anélkül hozzá fognak tudni férni a Gemini tárcájukhoz, hogy el kellene hagyniuk a böngészőjüket.

Validált tartalomgyártók használni tudják majd a Gemini Creator tárcájukat a Brave jutalmak gyűjtéséhez is, ami igencsak erős ösztönző az új partnerségben.

A Brave Reward rendszerének egyik kezdeti kritikája ugyanis az volt, hogy az Uphold tárcára támaszkodott, amit nemi igazán kedveltek a felhasználók.

Brave

A Brave nyitott az üzleti lehetőségekre

A két kriptotőzsdei versenytárssal való partnerség egy nagyon nyílt üzenetet hordoz. A Brave nyitott az üzleti lehetőségekre. Nagyon úgy tűnik, hogy a kriptotőzsdék is hajlandóak versenyezni a felhasználókért.

A böngésző értékkínálata ugyanis a fejlett felhasználói adatvédelmen és a titoktartáson alapul. A Basic Attention Token-nel (BAT) való integráció pedig megosztja az ösztönzőket a böngészőt fejlesztők, a hirdetők és a felhasználók között.

A batgrowth.com statisztikái szerint ugyanis folyamatosan növekszik a tartalomgyártók köre, akik feliratkoznak és részt vesznek a Brave Tartalomgyártók programban. Azzal tehát, hogy lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy egyszerűen kereskedjenek a kriptókkal, és tárolják azokat a Binance vagy Gemini tőzsdéhez kapcsolódó tárcákban win-win helyzetnek tűnik mindenkinek.

A Bold fork – ‘Bátor’ fork

Ezek az integrációk azonban néhány esetben negatívan érintik a Brave böngészőt is. Június elején néhány felhasználó arra panaszkodott, hogy a böngésző automatikusan hozzáteszi a hivatkozó linkeket (referral link), amikor beírják a böngészőbe, hogy “binance.com”.

Brendan Eich, Brave vezérigazgató elnézést kért az eset miatt, és pár nappal később bejelentette, hogy kijavították a hibát. Azonban ez nem igazán nyugtatta meg a felhasználók közösségét. Néhányan azonban nem elégedtek meg ezekkel az intézkedésekkel, forkolták a Brave-t, és elindították a humoros nevű ‘Braver Browser’ – Bátrabb böngészőt.

Ez a böngésző teoretikusan teljesen bővítménymentes lesz, nem tartalmaz hirdetéseket és BAT integrációt sem. Azonban néhány jogi fenyegetés után a Brave részéről a névhasználati jog miatt, és miután megvonták a technikai támogatást, a disszidensek törölték a tweeteket és Github-on a forráskódot, a böngésző nevét pedig Bold Browser-re változtatták, ami szintén ‘bátor böngészőt jelent.

Most még senki sem tudja, hogy mit jelent ez a fork a Brave üzleti modelljére nézve. De bizonyosan felhívta a Brave csapat figyelmét arra, hogy ügyelni kell minden lépésükre, ugyanis a felhasználóik árgus szemekkel követik őket.

A BAT valós üzleti esete

A Brave mostani üzleti modellje arra épül, hogy a lehető legkevesebb hirdetést fogadjanak be, a felhasználók pedig részesüljenek a hirdetésekből származó bevételekből BAT formájában. A felhasználók pedig BAT-ban adományozhatnak jutalmakat a kedvenc tartalomgyártójuknak, beválthatják más kriptókra vagy fiatra, vagy egyszerűen csak megtakarításként tekinthetnek rá hosszabb távon.

Néhány felhasználó azonban most azt kifogásolja, hogy a Binance és Gemini integráció révén a BAT könnyen becserélhető más kriptóra vagy tokenre, ezzel pedig rontják a BAT árfolyamát és a felhasználhatóságát.

Valóban igaz, hogy néhány felhasználó a BAT-ot egyszerűen beváltja Bitcoinra vagy más kriptóra. Viszont ők talán pont a nagy képet nem látják tisztán.

A Brave azon dolgozik, hogy egy teljes böngésző alapú ökoszisztémát építsen. Olyan felhasználókat akar maga köré gyűjteni, akik hajlandóak azért fizetni, hogy a személyes adataik biztonságban legyenek. A nemrégen bevezetett böngészőbe beépített titkosított videohívások és a BraveVPN szolgáltatás kifejlesztése mind arról tanúskodik, hogy valami komoly dologra készül a társaság.

A Binance-cel és a Geminivel megkötött partnerség csak a kezdet. Lehet, hogy ezekkel az intézkedésekkel a BAT közössége nagy lépéseket tesz a kriptotermékek széleskörű elfogadása terén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük