A Breitling luxus óragyártó elfogadja a Bitcoint fizetésnél

A világ egyik legjelentősebb óragyártója, a Breitling is felugrott a szekérre, és bevezette a digitális valuták elfogadását hivatalos fizetési formaként.

A Breitling partnerséget kötött a BitPay-jel, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta-fizetési szolgáltatójával, hogy a vásárlók kriptovalutával fizethessenek, amikor karórát vagy szíjat vásárolnak maguknak – jelentette be a fizetési szolgáltató június 28-án. A luxus órakészítő honlapja szerint a BitPay támogatja a Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), DogeCoin (DOGE), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Wrapped Bitcoin (WBTC) és öt stabilcoinban történő fizetéseket: Binance USD (BUSD), Dai (DAI), Gemini Dollar (GUSD), USDP és USD Coin (USDC).

Breitling Bitcoin

Más szóval, az ügyfelek ezeket a digitális valutákat használhatják majd a Breitling weboldalán található órák bármelyikének megvásárlására. A Breitlingnél jelenleg a karóra modellek árai az Endurance Pro óra 3300 dollár és a csúcskategóriás Premier B21 Chronograph Tourbillion 42 Bentley óra 53 560 dollár között mozognak. Ez azt jelenti, hogy a cikk írásának idején az utóbbi több mint 2,5 BTC-t ért vásárolható meg.

A luxus óragyártók kedvelik a kriptovalutákat

Érdemes megjegyezni, hogy nem a Breitling az első luxus órakészítő, aki engedélyezi a kriptovaluta fizetést. Korábban a Tag Heuer is bejelentette már a kriptofizetés bevezetését minden online vásárlásra a weboldalán az egyesült államokbeli vásárlóik részére. Június közepén a svájci óragyártó egy új funkciót is bevezetett a Connected Calibre E4 okosórájához. Az okosóra képernyőjét a tulajdonosok egy NFT nézegető alkalmazássá alakíthatják. Így meg tudják mutatni bárkinek azonnal a digitális NFT gyűjteményeiket ellenőrzött tulajdonosi igazolással.

Végül egy másik svájci luxus óragyártó, a Hublot is követte a példát, és június 21-én bejelentette, hogy 200 limitált kiadású luxus karórát dob a piacra. Ezeket az órákat az ügyfelek online vásárolhatják meg kriptovaluta fizetéssel szintén a BitPay-en keresztül.