A Cardano felhasználók hozzáférhetnek az Ethereum dAppokhoz az ADA tárcákból

A lépés azután válik lehetővé, hogy a Milkomedán, az Ethereum Virtual Machine (EVM) hálózatán egy új funkció indul el.

A Cardano felhasználók hamarosan bármelyik Cardano (ADA) tárca segítségével hozzáférhetnek az Ethereum Virtual Machine (EVM) szerződésekhez, ezzel bővítve a hálózat hasznosságát a fejlesztők és a felhasználók számára.

Ez, a Milkomeda egy hamarosan megjelenő funkciójának köszönhető, amely egy olyan hálózat, ami összeköti az olyan blokkláncokat, mint a Cardano és az Algorand az EVM-szerződésekkel.

“A Milkomeda (a Cardano EVM-rétege) elindít egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi MINDEN Cardano felhasználó számára, hogy EVM-szerződéseket használjon közvetlenül MINDEN Cardano tárcából”nyilatkozta Sebastien Guillemot, a Milkomeda vezérigazgatója csütörtökön késő este.

“A Milkomeda hamarosan lehetővé teszi a stakelési jutalmakat minden EVM felhasználó számára, beleértve az okosszerződések fejlesztőit is” – jelentette ki Guillemot, hozzátéve, hogy a Milkomedára épített Cardano termékek stakelési jutalmai “automatikusan, 5 naponta” kifizetésre kerülnek.

Az Ethereum Virtual Machine (EVM) azt a környezetet jelenti, amelyben az összes Ethereum-számla és okosszerződés él, és amely a fejlesztők általi decentralizált alkalmazások (dappok) létrehozásakor használt virtuális számítógépként szolgál.

Más blokkláncokon telepítve az EVM-ek lehetővé tehetik a fejlesztők számára, hogy az Ethereumhoz hasonlóan dappokat és decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazásokat hozzanak létre.

A funkció lehetővé tenné azt is, hogy az Ethereum-alkalmazások fejlesztői a Cardano hálózatán a Solidity – az Ethereum kódolásához használt számítógépes nyelv – segítségével fejlesszenek új megoldásokat, anélkül, hogy új eszközkészleteket kellene telepíteniük vagy új nyelvet kellene tanulniuk.

Az ilyen alkalmazásokat ezután kizárólag Cardano tokenekkel lehet majd használni az Ether helyett, növelve a használati értéket a tulajdonosok számára.