A Circle tavaly bepanaszolta a Binance-t a szabályozónál a fedezetek miatt

A Bloomberg News szerint a Circle tavaly panaszt nyújtott be a New York Államhoz tartozó Pénzügyi Szolgáltatások szervezetéhez (NYDFS – New York State Department of Financial Services), amiért a rivális Binance „nem megfelelően kezelte a tartalékait a saját tokenjeihez kapcsolódóan”.

A hír néhány órával azután érkezett, hogy a szabályozó hatóság elrendelte a Paxosnál, hogy hagyja abba a Binance USD stabilcoin kibocsátását. Ezt arra hivatkozva tette meg, hogy “több megoldatlan kérdés találtak a stabilcoin kapcsán, amelyek a Paxos és a Binance partnerségének felügyeletével kapcsolatosak”.

A Circle, amely az USDC stabilcoint bocsátja ki, tavaly ősszel figyelmeztette az NYDFS-t, hogy a Binance nem rendelkezik elegendő tartalékkal az általa kibocsátott tokenek fedezésére, írta meg a Bloomberg egy, az ügyben jártas személyre hivatkozva.

Az NYDFS megállapította, hogy a Paxos nem tudta biztonságosan és megbízhatóan működtetni a BUSD-t a közelmúltbeli vizsgálat szerint, valamint a Paxos által kibocsátott BUSD-vel kapcsolatos lényeges problémákat sem sikerült kellő időben orvosolni, magyarázta a szabályozó egy e-mailben.

Paxos

„A Paxos elmulasztotta orvosolni a kulcsfontosságú hiányosságokat, ezért a felügyeleti szerv további intézkedést igényelt, és elrendelte a Paxosnál, hogy hagyjon fel a Paxos által kibocsátott BUSD tokenek kibocsátásával. A hatóság szorosan figyelemmel kíséri a Paxos-t, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vállalat a továbbfejlesztett, kockázatalapú megfelelési protokollok mellett rendezett módon tudja-e menedzselni a visszaváltásokat.” – tették hozzá.

A Circle szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A Reuters korábban arról számolt be, hogy a NYDFS felügyeleti szerv azt is megállapította, hogy a Paxos megsértette a Binance és a Paxos által kibocsátott BUSD tokeneket használó ügyfelek időszakos kockázatértékelésének és átvilágításának elvégzésére vonatkozó kötelezettségeket annak megakadályozása érdekében, hogy rossz szereplők használják a platformot.