A Coinbase bemutatta az új Web3-as mobil dApp-ot

A Coinbase ebben a hónapban elképesztő sebességgel bővíti termékkínálatát. Néhány kiválasztott felhasználó már a Coinbase alkalmazáson keresztül hozzá is férhet a DeFi dApp-hoz az Ethereum blokkláncon.

Amerika legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase elérhetővé tette a mobilalkalmazása felhasználóinak egy korlátozott csoportja számára az új Web3 alkalmazását, ami tartalmaz egy forró tárcát és böngészőt is. Az alkalmazás lehetővé teszi a kiválasztott felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az Ethereum hálózat decentralizált alkalmazásaihoz (dApp), például az Uniswap-hoz és az OpenSea-hez.

A Coinbase termékfejlesztési igazgatója, Rishi Dean május 17-i Twitter bejegyzése szerint a jogosult felhasználók megkezdhetik a kereskedést az NFT-piactereken, a decentralizált tőzsdéken (DEX) swap-ügyleteket hajthatnak végre, és a különféle DeFi kölcsönzési protokollokkal való interakciókban kölcsönöket vehetnek fel vagy kínálhatnak.

Coinbase Dapp

A dAppokhoz hozzáférést biztosító mobilböngésző mellett egy forró tárca is rendelkezésre áll a felhasználóknak, amelyet tokenek átváltására használhatnak. Az olyan decentralizált forró tárca alkalmazásokkal ellentétben, mint például a MetaMask, a Coinbase forró tárcája megosztott privát kulcs beállítással rendelkezik majd. Ez azt jelenti, hogy a tárca privát kulcsának egy részét a vállalat tárolja. A kulcs másik részét pedig a felhasználó személyesen maga mentheti el. A tárca és a dApp funkciói a többszereplős számítási (MPC – multi-party computation) technológiával működnek. Ez védi a küldő és a fogadó fél privát szféráját, miközben biztosítja a tranzakciók pontosságát is.

Dean kiemelte, hogy a privát kulcsok megosztása egy olyan biztonsági funkció, amelynek célja, hogy megvédje a felhasználókat az eszközzel kapcsolatos problémáktól. “Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó elveszíti a hozzáférést az eszközéhez, a dApp tárcájának kulcsa továbbra is biztonságban van. Ilyenkor a Coinbase az ügyfélszolgálaton keresztül segíthet a tárca helyreállításban”.

Sok az újdonság, de mégis nehéz időket él át a Coinbase

A Coinbase kibővített tárcafunkciója ígéretes lehet a Web3-as fejlesztők számára is, akiknek nehézséget okozhat új felhasználók bevonása, hogy megmutathassák munkájukat. A kriptotőzsde a Statista szerint mintegy 90 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet.

A Coinbase részéről ez már a második jelentős termékbevezetés volt ebben a hónapban. A kriptotőzsde május 4-én indította el a régóta várt Coinbase NFT piacterét. A piactéren az első napon mindössze 150 tranzakció már 75 000 dolláros forgalmat produkált.

A Coinbase első negyedéves eredményjelentése azt mutatja, hogy a kriptotőzsde a szűkülő piaci körülmények miatt eléggé küzd, és a tavalyi tőzsdére lépés óta az első nettó veszteséget könyvelte el. A bevételek 27%-kal 1,1 milliárd dollárra csökkentek 1,6 milliárd dollárról éves szinten 2021 első negyedéve óta. A havi aktív felhasználók száma a 2021 negyedik negyedévi 11,4 millióról pedig 9,2 millióra csökkent.