A Coinbase spot kereskedést indít az intézményi befektetők számára

A Coinbase, a világ második legnagyobb kriptotőzsdéje komoly stratégiai lépést tett azzal, hogy bevezette a spot kereskedést nemzetközi platformján.

A tőzsde szerdán jelentette be, hogy december 14-től a tengerentúli intézményi befektetők számára elérhetővé válik a BTC-USDC és ETH-USDC párok kereskedése.

A döntés, amely lehetővé teszi a spot kereskedést a nemzetközi intézmények számára, a Coinbase azon céljának része, hogy a bizonytalan szabályozási környezet ellenére globálisan kiterjessze a szolgáltatásait.

A lakossági befektetők számára is elérhető lesz az új szolgáltatás

Egy közleményben a Coinbase kifejezte azon szándékát, hogy az elkövetkező hónapokban ezt az új funkciót a lakossági felhasználókra is kiterjeszti. Emellett a platform további eszközöket és funkciókat kíván bevezetni, amelyek célja a kereskedési stratégiák megkönnyítése és a tőkehatékonyság javítása.

A vállalat szerint a nemzetközi intézmények számára kínált azonnali kereskedésnek kettős célja van. Egyrészt bővíti a Coinbase kínálatát, és további felhasználókat vonz, másrészt pedig eloszlatja azon potenciális felhasználók aggodalmait, akik a szabályozási bizonytalanságok miatt esetleg haboznak az amerikai tőzsdékhez fordulni.

Utóbbival kapcsolatban a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong kijelentette, hogy a vállalat elkötelezett a nemzetközi lehetőségek feltárása mellett a bizonytalan szabályozási környezet ellenére.

Veszélyben a Coinbase a szabályozó hatóságok miatt?

A nemzetközi intézményi befektetők számára kínált spot kereskedés indítása azután következett be, hogy a kriptotőzsde októberben kiterjesztette örökös határidős szolgáltatását az Egyesült Államokon kívüli lakossági befektetőkre.

A szolgáltatás, amelyet eredetileg intézményi ügyfeleknek kínáltak a tőzsde májusi indulásakor, tükrözi a Coinbase folyamatos erőfeszítéseit a globális felhasználói bázis kielégítésére és bővítésére.

Érdemes megjegyezni, hogy a Coinbase nemrégiben szembesült a már említett szabályozási kihívásokkal, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ugyanis júniusban pert indított a vállalat ellen, azt állítva, hogy az be nem jegyzett tőzsdeként működött, amely be nem jegyzett értékpapírokat kínált és értékesített. A Brian Armstrong vezérigazgató és Paul Grewal jogi igazgató által vezetett Coinbase fenntartotta ártatlanságát, és jogi úton igyekezett tisztázni a dolgot. Emellett pénteken a SEC elutasította a tőzsde új szabályozásra vonatkozó kérelmét, ami újabb jogi csatához vezethet.

Egyébként a SEC más kriptovállalatokat, köztük a Binance-t is célba vette hasonló szabályozási jogsértések vádjával. A Binance-t az amerikai pénzmosás elleni törvények megsértésével vádolták meg, a dolog pedig az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával kötött egyezséghez vezetett, ami 4,3 milliárd dolláros bírságot és a korábbi vezérigazgató, Changpeng Zhao leváltását eredményezte.