A Cryptopia közzétette becsült veszteségét a januári támadást követően

Az új-zélandi Cryptopia kriptotőzsde hosszú hallgatás után végre megosztotta a nagyvilággal a múlt havi hackertámadás után elszenvedett veszteségük becsült értékét.

A múlt havi Cryptopia kriptotőzsde hacker támadásáról már jelentettük itt a Bitcoin Bázison, most azonban újabb fejleményeket osztott meg az esetről a vállalat a hivatalos Twitter oldalán.

Maga a tőzsde egyébként meglepően szűkszavú és hallgatag volt a támadással kapcsolatban, ezidáig. Most végül Twitteren osztották meg a fejleményeket a felhasználókkal és érdeklődőkkel, akik eddig is nyomon követték a támadással kapcsolatos híreket. Sokan várták már január óta, hogy a vállalat megossza, pontosan mennyit is veszítettek a támadás során – azonban aki konkrét összeget szeretett volna hallani, annak van egy rossz hírünk.

Twitteren ugyanis csak ennyit közöltek végül:

Jelenleg is dolgozunk azon, hogy pontosan megállapítsuk, mekkora hatással volt a platformra a januári támadás. Mostani számításaink alapján a legrosszabb esetben a platform eszközeinek 9,4%-át veszítettük el.

Hogy ez konkrétan számszerűsítve mit jelent a platform számára, arról azonban nem adtak közzé részletesebb információt.

A nyomozás alakulása

Maga a hackertámadás január 15-én történt, amikor a tőzsde jelentése szerint “egy biztonsági rés kihasználását követően jelentős veszteséget szenvedtek el”. Azóta azonban nem közöltek információkat az esetről arra hivatkozva, hogy nem nyilatkozhatnak egy jelenlegi is zajló rendőrségi nyomozással kapcsolatban.

Persze vannak külsős szakértők, akik megpróbálták megbecsülni a “jelentős veszteség” értékét. Egy forrás szerint ez a veszteség akár a 16 millió dollárt is elérheti.

A szerdai Twitter közleményében a Cryptopia még arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg “minden tárcát egyesével biztosítanak”. Ezzel valószínűleg azt szeretnék bebizonyítani, hogy a kereskedés újraindítása után teljes biztonságot tudnak biztosítani a felhasználóknak.

A rendőrség a helyszíni nyomozást a Cryptopia épületében már február közepén befejezte. Ezt a Cryptopia is megerősítette február 14-én, miszerint visszaköltözhettek az épületükbe.

Az esettel foglalkozó nyomozó, Greg Murton azt nyilatkozta, hogy a nyomozás “jól halad, és több területen is lépéseket tettek előre”. Azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyomozás valószínűleg hosszú ideig fog eltartani a “a digitális környezet komplexitása miatt”.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[/su_column]
[/su_row]