A Diginex az első kriptotőzsde, ami felkerül a NASDAQ-ra

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Diginex hamarosan az első olyan tőzsdei társaság lesz a NASDAQ-on, ami kriptovaluta-kereskedelmet is folytat, miután véglegesítik az összeolvadását az 8i Enterprises Acquisition Corporation-vel, egy különleges céllal felvásárló vállalkozással.

A hongkongi székhelyű Diginex Ltd. állítása szerint 50 millió dollárt vontak be a vállalkozásba, beleértve a tőzsdei bevezetés előtti magántőke hozzájárulást, valamint a felvásárló 8i Enterprises Acquisition Corporation-ben lévő készpénzt.

“Vízválasztó pillanat”

Richard Byworth, a Diginex vezérigazgatója közleménye szerint az ügylet “vízválasztó pillanat, mind a Diginex, mind a kriptovalutaipar számára”.

Úgy gondoljuk, hogy azért mi vagyunk az elsők, mert elkötelezettek vagyunk amellett, hogy innovatív termékeket szolgáltassunk megbízható, tisztességes és megfelelő környezetben” – írta a vállalat szóvivője a Decrypt-nek e-mailben küldött nyilatkozatában. “A Diginex ökoszisztémát úgy alakítottuk ki, hogy kielégítsük mind az intézményi profi befektetők igényeit mind a lakossági befektetőkét, akik érdeklődnek a digitális eszközökkel szembeni kitettségük növelése iránt.

A vállalat azt is elárulta, hogy folytatni kívánja infrastruktúrájának kiépítését, ideértve többek között az EQUOS kriptovaluta-tőzsdéhez szükséges származtatott termékcsomag bevezetését.

Egyre nagyobb az érdeklődés a kriptovaluták iránt

A jelenlegi befektetési légkörről kérdezve a kriptotőzsde képviselői szerint “a befektetők fokozott érdeklődést mutatnak különösen a Bitcoin iránt, és arra számítunk, hogy ez a digitális eszközök iránti érdeklődés folytatódik“.

Wally Okby, az Aite Group kutató- és tanácsadó cég vezetőelemzője szerint az, hogy a Diginex a NASDAQ-ra megy, növeli a cég ismertségét, és vadonatúj lehetőségeket nyit meg a befektetők előtt.

Alapvetően lehetővé teszi a befektetők számára, hogy felmenjenek a NASDAQ-ra, és a lakossági befektetők közvetlenül befektethessenek a tőzsdébe, ami egy olyan lehetőség, ami legtöbb lakossági befektetőnek soha sem adatik meg.” – mondta el az elemző.

Okby szerint a jelenlegi gazdasági környezet felkeltette az érdeklődést a nem korreláló eszközosztályokba történő diverzifikáció iránt, de szerinte továbbra is vannak olyan nagybefektetők, akik erősen kockázatkerülők és készpénzhalmokon ülnek.

Kapcsolódó:

A kiemelt kép Ajay Suresh munkája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.